07.07.2022

Færrest asylansøgere i opgørelsens historie

Forfatter:

En ny opgørelse viser, at Danmark er faldet længere ned på listen over EU-lande, som modtager flest asylansøgere per indbygger.

Logo - Udlændingestyrelsen

Nyt fra Udlændinge- og Integrationsministeriet

Topbillede

 

 

 

Danmark får sin laveste placering nogensinde på listen over EU-lande med flest asylansøgere per indbygger

 

På listen over EU-lande med flest asylansøgere er Danmark i 2021 faldet ned på en 20. plads - den laveste placering i opgørelsens historie.

 

 

 

En ny opgørelse viser, at Danmark er faldet længere ned på listen over EU-lande, som modtager flest asylansøgere per indbygger.

Tallene viser, at Danmark i 2021 endte på en 20. plads, hvilket er den laveste placering nogensinde på opgørelsen.

Tilbage i 2014 lå Danmark på en 5. plads og modtog derfor en relativt større andel af asylansøgerne. I årene efter er Danmark faldet længere ned af listen.

Udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek udtaler:

”Tallene viser, at regeringen har levet op til det, vi gik til valg på: At fastholde en stram udlændingepolitik og en lav tilstrømning. Det sikrer, at vi langsomt kan rette op på årtiers fejlslagen integrationspolitik.

I disse år ser vi, at langt flere indvandrere kommer i uddannelse og beskæftigelse. En opgørelse har vist, at beskæftigelsesfrekvensen for ikke-vestlige indvandrere og efterkommere var på sit højeste i 2021.

Regeringen og jeg vil fortsat arbejde for, at vi har kontrol med indvandringen, så den holdes på et niveau, hvor integrationen kan følge med.”

Fakta

Se opgørelsen (nyt vindue åbner)

Tabellen er en opgørelse over Danmarks placering i EU på baggrund af antal asylansøgere per indbygger. Tabellen går fra 2008 til 2021.

Danmarks højeste placering var i 2014, hvor Danmark lå femte øverst blandt EU-landene på baggrund af antal asylansøgere per indbygger. Siden da er Danmarks placering faldet, så Danmark i 2021 ligger på en 20. plads.

 

  

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810