01.11.2020

Kulturberigelse i oktober

Forfatter:

Et udvalg af eksempler. De færreste kommer til offentlighedens kendskab

 

10.30 I Helsingør blev en 16-årig dreng overfaldet med slag i ansigtet og der blev også brugt spray - formentlig peberspray. Det voldelige overfald fandt sted i Multiparken og blev begået af to andre unge. (Helsingør Dagblad 31/10) 

10.30 Muslimer demonstrerer mod ytringsfrihed foran Frankrigs ambassade i København. (Snaphanen 30/10)

10.30 Fire medlemmer af Levakovic-klanen, som i årevis har hærget i Danmark, blev ved Retten i København sigtet for 39 kriminelle forhold, bl.a. corona-relaterede forbrydelser. (Ekstra Bladet 30/10)

10.29 En mor til en 8-årig dreng, bosiddende i Nordborg fortæller, hvordan ”unge af anden etnisk herkomst” chikanerer børn og smadrer ruder i kvarteret. Når hun bebrejder de unge deres opførsel, dukker voksne ”af anden etnisk herkomst” op og truer, kalder hende ‘racist’ og ‘luder’ og spytter hende i ansigtet. Villavejs-terroren er anmeldt til politiet, som intet foretager sig. (BT 29/10)

10.29 En dansk lektor har set sig nødsaget til at gå under jorden og få hemmelig adresse, efter at hun udtrykte sympati med en myrdet kollega i Frankrig og ville benytte Muhammed-tegningerne i sin undervisning. ”Jeg har ladet mig true til tavshed, udtaler hun”. (Berlingske 30/10)

10.29 Få timer efter terrordrab i Nice skrev en 45-årig mand i København to tweets, som opfordrede til drab på ”vantro”. Han blev sigtet for at opfordre til terror og varetægtsfængslet. (BT 30/10)

10.28 Tyrkeren Sabit Tüfekci, som i årevis havde svindlet det offentlige for millioner til såkaldte handicapfirmaer, som hurtigt gik konkurs, er blevet afsløret med endnu et svindelfirma, Caresupport Danmark, i Høje Taastrup. (dr.dk 28/10)

10.28 En kvinde og to mænd af anden etnisk herkomst stjal smykker fra en 91-årig kvinde i Kalundborg, da de skaffedes sig adgang til hendes lejlighed ved at udgive sig for hjælpere fra Hjemmeplejen. (TV2 øst 29/10)

10.28 På Frederiksberg kørte den 21-årige Helmi Mossa Hameed frem for rødt og over et fortov, hvor han ramte en mor og hendes 5-årige datter. Datteren døde straks. Morderen flygtede fra stedet, men blev pågrebet 30/10. Han blev sigtet for 7 forhold, herunder for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder. (BT 30/10)

10.28 Mørklødet mand på Amager udbyder en dyr cykel til salg på Facebook. Cyklen er kort forinden blevet stjålet fra Taastrup Busterminal. (TV Lorry 28/10)

10.27 Københavns Vestegns Politi efterlyser Khayre Abdi Hassan, som sættes i forbindelse med en skudepisode i Måløv den 17. maj. (24NYT 27/10)

10.27 Aarhus Kommune har på 3 år fået 147 henvendelser om negativ social kontrol: Pres fra familien, fysisk og psykisk vold, genopdragelsesrejser, trusler om æresdrab og kontrol over påklædning, valg af kærester, venner og uddannelse. 20 af henvendelserne omhandler tvangsægteskaber. De 147 henvendelser er formodentlig kun toppen af isbjerget. (Berlingske 27/10)

10.27 I Snekkersten kastede 4 unge af anden etnisk herkomst sten mod ruderne i et hus tilhørende en 46-årig mand. De endte med at smadre ruden i hoveddøren med et bat. (Helsingør Dagblad 28/10)

10.26 Østre Landsret idømte den 29-årige pakistaner Hamza Ahmad fængsel og en bøde for corona-svindel. Han havde bildt myndighederne ind, at han havde fem ansatte, og at han havde krav på 427.500 kroner. Han begik både bedrageri og dokumentfalsk. (TV2.dk 26/10)

10.25 I Ishøj blev en 44-årig dansk kvinde om aftenen uden grund overfaldet, slået og sparket af 3 yngre mænd af anden etnisk herkomst, da hun kom trækkende med sin cykel. (TV Lorry 26/10)

10.25 65-årig pensionist fortæller, hvordan han blev overfaldet af indvandrerdrenge på Birkerød Bibliotek, da han bad dem om at lade være med at ødelægge bibliotekets inventar. Biblioteket har set sig nødsaget til at hyre vagter og lukke for selvbetjening om aftenen. (BT 25/10)

10.24 To mænd forsøgte at trænge ind til en fest, de ikke var inviteret til. Da de blev afvist, blev en festdeltager stukket med kniv. Han blev fløjet til Rigshospitalet og er udenfor livsfare. En af gerningsmændene blev hurtigt anholdt. Den anden efterlyses. (SN.dk 26/10) * 

10.23 En kiosk i Maribo blev udsat for et røveri af en ikke-dansk mand, som forsvandt på knallert sammen med en medgerningsmand. (Folketidende 24/10)

10.22 Kurdiske Orhan Mohamad Osso fra Syrien blev 22/10 idømt fængsel i 2 år og 8 måneder samt udvisning for bestandigt ved Retten i Horsens for vold og voldtægt. (Syrienblog 22/10)

10.21 To syriske mænd på henholdsvis 20 og 18 år skal udvises af Danmark for bestandig, efter at Østre Landsret stadfæstede byrettens dom for hjemmerøveri i Høng. (tv-kalundborg.dk 22/10)

10.21 Politiet blev tilkaldt, da to udenlandske kvinder nægtede at købe billet eller vise legitimation i toget ved Randers. Da politiet kom, gik de amok, og den ene tabte en peberspray. De blev bragt på politistationen, hvor den ene smadrede en dør. (Lokalavisen.dk 22/10)

10.21 En 22-årig irakisk mand blev ved retten i Glostrup idømt 3 års fængsel samt udvisning for 13 tilfælde af røveri og pengeafpresning af svage borgere, de fleste i Hedehusene. Manden ankede dommer til Østre Landsret. (Lokalavisen Taastrup 21/10)

10.21 Pædagog bosiddende i Korsør: ”Fra vores lejlighed så min daværende kone, at en dreng var i gang med at ødelægge egerne på min datters cykel. Så gik hun ned og bad ham om at stoppe. Pludselig stod der 30 mænd omkring hende og truede hende. Så fik jeg nok, og så flyttede vi… Da jeg er ude at handle en aften, kommer der måske 14 unge med anden etnisk herkomst end dansk ind og stjæler drikkevarer og chokolade. De råber og skriger, som om det er deres supermarked. Flere kunder valgte bare at gå, og det er enormt utrygt… De unge indvandrerdrenge stod i vejen, og jeg kunne ikke komme forbi. Så jeg bad dem om at flytte sig. Det ville de ikke. I stedet bad de mig rulle vinduet ned. De skrev min nummerplade ned, og så fik jeg at vide, at jeg ville blive slået ihjel, samtidig med, at en af dem lod en finger køre over halsen. Politiet gad ikke gøre noget ved sagen… Jeg har aldrig hørt om etniske danskere, som på den måde går rundt i flok og truer tilfældige mennesker på gaden.” (BT 21/10)

10.21 Kvinde fanget i islamisk ægteskab: ”Trods flere år i et voldeligt ægteskab kan en iransk kvinde i Danmark ikke få en skilsmisse fra den iranske ambassade i Danmark eller den iranske Imam Ali Moskeen i Københavns Nordvestkvarter. Det fortæller kvinden, der er anonym på grund af frygt for repressalier.” (Berlingske 21/10)

10.20 En mand fra Ishøj forsøgte at flygte fra politiet i en stjålet bil. Under flugten skadede han to biler, før han blev anholdt. Manden havde ikke ingen kørekort. I bilen befandt sig en 16-årig pige, som var savnet på et opholdssted i Jylland. (nyheder24.dk 20/10) 

10.19 Den 23-årige Patrick gik hjem fra en bytur sammen med tre veninder, da en ung mand af anden etnisk herkomst pludselig dukkede op og begyndte at slå og sparke Patrick i maven. Patrick gjorde modstand og begge endte på jorden. Lidt efter kom en hvid bil og stopper lige ved siden af. Patrick tænkte, at hjælpen var på vej. Men de fire personer i bilen deltog nu i volden. Patrick blev sparket i hovedet. En af pigerne blev også slået. Overfaldet blev meldt til politiet, som ikke gjorde noget ved sagen. (BT 19/10)

10.18 En ung dansk mand fortæller om forsøget på at holde en 18-års fødselsdagsfest i et beboerlokale i Ishøj: ”Pludselig kom der seks-syv drenge med anden etnisk baggrund, som ikke er mere end 15-16 år. To af dem løber indenfor. Vi får dem ud, fordi det er en lukket fest. Bagefter begynder de at kaste store sten efter os. Flere af gæsterne bliver ramt… Det var ubehageligt, og nogle af mine gæster fik det skidt og tog hjem. Festen blev ikke den samme igen.” (BT 18/10)

10.18 En ung mand fortæller om forsøget på at holde en skolefest i Albertslund: ”Vi havde ikke festet i meget mere end en halv time. Så dukker der cirka 10 unge med indvandrerbaggrund op, som ingen kendte. De begynder at stjæle fra festen… Så går nogle af dem til angreb på den her ene gut, som får tæsk… Det ender i slåskamp, hvor én af indvandrerdrengene trækker en kniv og siger: 'jeg stabber dig'. Der var også en, der brækkede en arm”. (BT 18/10)

10.17 Forsøg på manddrab: 35-årig ejer af en café i Grindsted blev overfaldet med kniv af en 47-årig mand fra Sjælland. Begge er af anden etnisk herkomst. (BT 18/10)

10.17 En 25-årig kvinde blev overfaldet med slag og spark af flere somaliske mænd, da hun ville besøge en vandpibecafe i Højbjerg ved Aarhus. Hendes kæbe brækkede to steder, og hun fik flækket øjenbryn og læber, slog hovedet mod en flisekant og besvimede. (Ekstra Bladet 20/10)

10.15 En person ved navn Zaid Al-NadawyI ejer et foretagende ved navn Aalborg Academy of Science, som han uretmæssigt kalder ”universitet”, selvom Uddannelses- og Forskningsministeriet flere gange siden 2015 har gjort opmærksom på, at foretagendet ikke må kaldes ”universitet”, fordi det hverken er godkendt eller akkrediteret. Ministeriet overvejer nu et fogedforbud. (TV2 15/10)

10.15 En 18-årig mand af anden etnisk herkomst tilstod i et grundlovsforhør ved Retten i Lyngby, at han snød en 87-årig pensionist i Virum for halvanden million kr. ved at udgive sig for at være politimand. Han har tidligere begået flere tilsvarende forbrydelser. (Ekstra Bladet 15/10)

10.15 Politiet efterlyser Ibrahim Omar og Abdallah Ahmed Taha, da de er mistænkt for at være involveret i drab på en 42-årig mand og drabsforsøg på tre andre i Brabrand 23. juli. (Ekstra Bladet 15/10)

10.14 En muslimsk buschauffør stoppede ved 18-19 tiden bussen undervejs på sin rute for at hengive sig i islamisk bøn. (Free Speech Blog 14/10)

10:10 Nogle imamer tager op mod 10.000 kr. for at udarbejde skilsmissekontrakter for kvinder, siger en række folk med viden om det muslimske miljø. Men dokumenterne har ingen juridisk værdi, og derfor er der tale om udnyttelse af kvinderne, siger forsker. (Berlingske 10/10)

10.09 ”Et barn i bagagerummet, narko, intet kørekort, børn uden sikkerhedssele, doping, våben. Det er et lille udpluk af de 319 sigtelser, politiet måtte uddele under en stor færdselsaktion i Brabrand og Herredsvang i det vestlige Aarhus.” (TV2 Østjylland 9/10) 

10.08 Tre danske værnepligtige soldater, to mænd og en kvinde, blev i Aalborg ydmyget og overfaldet af en større gruppe af anden etnisk herkomst og løb for livet. En af dem løb op på Limfjordbroen, hvor han blev indhentet, slået, sparket og stukket med kniv. (retsrapport.dk 9/10)

10.08 Mohammed Baraa Al Hamdo Al Hasan, Obaida Abdulrahman og Waled Maher El-Jendawi blev 8/10 dømt ved Retten i Næstved for vold mod politiet 16/5 i Korsør. (Syrienblog 8/10)

10.07 En mand anmeldte til politiet, at han i toget på Svendborg Station var blevet overfaldet af to mænd, da han havde påtalt at den ene af de to personer ikke bar mundbind. De blev begge meget aggressive og den ene tog halsgreb på forurettede/ anmelder. Den anden person råbte og var aggressiv. Begge havde ”brun hud”. (24NYT 8/10)

10.07 En kvindelig sygehjælper fortæller, hvordan en flok ”unge” satte sig på bænken ved siden af hende på Høje Taastrup station, selvom der var masser af ledige bænke, og blæste røg i hovedet på hende. Der må ikke ryges på stationen. Hun oplever ofte ”grupper, der går med armene ud til siden og fylder meget; de går uden maske, ryger og spytter for fødderne af ventende passagerer”. (Lokalavisen Taastrup 7/10)

10.06 I et vejkryds i Aarhus Vest, hvor mange bilister ikke retter sig efter færdselsreglerne, blev en 23-årig kvindelig forgænger påkørt. Hun fik så alvorlige skader, at hendes liv ikke stod til at redde. Bilisten var en 27-årige mand, der efterfølgende blevet anholdt. (TV2 Østjylland 7/10)

10.06 Københavns Politi beder offentligheden om hjælp til at finde 26-årige afrikaner David Vice Rasweu Mmotlana Seripe. Han efterlyses i forbindelse med et drabsforsøg 27. maj og anses for farlig. (BT 6/10)

10.05 ”Min søn er i foråret blevet drillet i den lokale folkeskole med det mad han spiser er ulækkert (fordi han spiser gris). Han fik også tæsk forrige uge af hans klassekammerater, fordi han ikke er muslim og fordi de drenge bestemmer hvor han må være og ikke være”. (Asser Skude på Facebook)

10.04 Aarhus Politi oplyser, at med seks drab begået i årets første 9 måneder i Aarhus i 2020, ligger Aarhus på sit højeste drabs-niveau i 11 år. (aarhus.lokalavisen.dk 4/10)

10.03 Den 35-årige marokkanske Mohamed Ayoub efterlyses efter et umotiveret knivoverfald på en 42-årig mor og en 11-årig datter i Ballerup. (retsrapport.dk 4/10)

10.03 To knallertkørere på 14 og 16 fra Nakskov blev standset af fire mænd af anden etnisk herkomst, som tvang drengene til at tage deres hjelme af, hvorefter den ene fik et knytnæveslag i ansigtet. Gerningsmændene gennemrodede ofrenes lommer og tasker, men valgte ikke at tage noget. Politiet behandler sagen som et røveriforsøg. (Lolland-Falsters Folketidende 6/10)

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810