27.04.2019

Ordenes betydning må generobres

Forfatter: Peter Neerup Buhl

Nationale partier skal ikke lade principprogrammer stå i vejen for samarbejde på tinge

 

Nu er Stram Kurs i mål for så vidt angår opstilling. Den største kamp bliver dog ikke den forestående politiske, men grundlæggende at få ændret den måde, der manipuleres med ordenes betydning på. I JP’s analyse i dag om Stram Kurs tales der således om Paludan kontra "ansvarlighedens rolige klippe"... Problemets kerne er dog netop, at mainstream-partierne har ført an i en historisk uansvarlig befolkningsudskiftning og lagt grundlaget for samfundsuro, så nye og mere ansvarlige kræfter må til og trække i nødbremsen.

Ansvarlighed” er et af de ord, der har fået en forkert betydning under masseindvandringen. Et andet ord er ”(u)etisk”. Det brugte Uffe Elbæk i sin afstandtagen til Paludan i dag. Som om den udvikling, Uffe støtter, med marginalisering og utryghed for landsmænd, er mere etisk. I det hele taget den blotte tanke, at folk som Uffe, Simon Emil og Pernille Skipper skulle være mere ”seriøse” (et andet yndlingsord på Nysprog) end Paludan, bør jo få det til at svimle for øjnene af én. En lang liste med fornødne revisioner af ords betydning tilbage til deres oprindelige er i det hele taget påkrævet. Ikke mindst ordet ”realistisk”.

​​​​​​​Den Danske Forening er tværpolitisk og vil ikke rådgive om, hvorvidt læseren bør stemme på DF, NB eller SK. Men en generel opfordring til nationale partier er på sin plads, nemlig at man ikke lader principprogrammer stå i vejen for et samarbejde på tinge. Om man vil have ”mange” eller ”alle” muslimer ud, og man vil forbyde islam eller blot dens offentlige udtryk m.m. er fløjtende ligegyldigt for det daglige parlamentariske arbejde. Alle den slags teoretiske debatter er jo irrelevante for partier, der langtfra har udsigt til at få flertal. At man går i den gode retning mod færre muslimer i Danmark er det realpolitisk relevante – og at man står sammen imod mainstreams misbrug af sproget i stedet for at dolke medkæmpere i ryggen med misbrug af ord som ”ekstremisme”, der i historisk perspektiv nu primært bør ramme dem, medierne så venligt kalder centrum-venstre.

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810