22.11.2006

Klog leder.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Italiensk avis giver palistinenserne skylden for den fortsatte uro i Mellemøsten.

  

Når talen er om konflikten i Mellemøsten, er der ikke meget kredit til staten Israel blandt de europæiske regeringer. Når det gælder den europæiske venstrefløj, er der næsten tale om fjendskab.

Det kan undre, Israel er den eneste demokratiske stat i området, når man tager udgangspunkt i den vestlige opfattelse af, hvad et demokrati er. Det er en retsstat, med tredeling af magten, med en fri og uafhængig presse. Men omringet af isalmiske stater og befolkninger.

 Den italienske avis Corriere della Sera skriver i en leder følgende om krisen i Mellemøsten:

 " Det er let nok at fordømme Israel, når det som svar på missiler, der kontinuerligt rammer deres territorium, dræber civile ved en fejl.

Men hvorfor ikke spørge sig selv, hvordan palæstinenserne kunne forspilde deres store chance netop i Gaza?

 Israelerne trak sig ensidigt ud.

I stedet for at udnytte muligheden for at gøre Gaza til en prototype på projekt `fred for jord`, det eneste, der en dag vil kunne give dem deres egen stat, hvad gjorde palæstinenserne så?

 De gjorde Gaza til en forpost for angreb på israelsk territorium (...) Lad os se på tilfældet Libanon. Den fredsindsats, vi deltager i, risikerer at slå fejl.

Men det er ikke Israels skyld (...) Den italienske regering, såvel som andre europæiske regeringer, (burde) genoverveje nogel af sine holdninger og især være opmærksom på den kendsgerning, at de alvorlige trusler mod freden i Mellemøsten ikke kommer fra Israel "

 

 Kilde:dato tirsdag den 21. november 2006.

 

 

 

 

 

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810