06.10.2006

Fortsat intifada i de franske forstæder

Forfatter: Ole Gerstrøm

Politiet konstant i kamp med muslimske bander

Franske muslimer i ”forstæderne” fører fortsat krig mod politiet. Fransk presse skriver næsten ikke om volden, der vækker minder om oprøret sidste år, hvor 9.000 biler blev brændt af og 126 politifolk blev såret. Men engelske Daily Telegraph rapporterer 5. oktober om voldsomme sammenstød med i gennemsnit 14 sårede politifolk hver dag. Da Indenrigsministeriet konstaterede, at antallet af sårede politifolk nåede 2.500 for året 2006, erklærede et politiforbund, at man var i en tilstand af borgerkrig i forstæderne, de såkaldte ”banlieues.” 

Politifolk risikerer at blive angrebet, hvis man forsøger at arrestere lokale beboere. Man ser unge, fra en hel boligblok, gå på gaden for at befri arresterede kammerater. For nylig angreb dusinvis af unge muslimer  7 politifolk i en aktion, hvor man standsede en bilist uden spændt sikkerhedsbælte. Han kørte videre og endte med at torpedere en politibil.

Politiet kører en strategi med at tage territorier tilbage fra de muslimske bander. Men Michel Thoomis fra politiforbundet Action Police har skrevet til indenrigsminister Sarkozy, at man har brug for bedre udstyr. Man skal bruge pansrede køretøjer og vandkanoner. Han siger ”Vi er i en tilstand af borgerkrig iværksat af radikale islamister. Dette er ikke blot optøjer. Det er en intifada med sten og molotovcocktails.”

 

Kilde:

http://www.telegraph.co.uk/news/main.jhtml?xml=/news/2006/10/05/wmuslims05.xml

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810