25.09.2006

Joseph Ratzinger, - værd at lytte til!!!!

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Paven havde som kardinal mange kloge tanker.

 Søndag den 24. september, har Morgenavisen Jyllands-Posten en "Indblik" artikel af David Gress , hvor han på fornemste vis beskriver, hvad pave Benedikt XVI står for. Artiklens overskrift er: Hader han islam.

 Her skriver David Gress bl.a følgende:

 " i et interview, før han blev pave, udtalte den daværende kardinal Joseph Ratzinger, at "islam tænker og organiserer forholdene mellem samfund, politik og religion på en ganske anden måde. Den kender ikke adskillelsen af politik og religion, som kristendommen bar i sig fra begyndelsen.

 Koranen er en religiøse lov, som omfatter alt og regulerer hele det politiske og sociale liv. Sharia-loven former et samfund fra top til bund." 

Det er ikke kritik af eller angreb på islam, forklarer Ratzinger tilbage i slutningen af 1990erne. For ham var der blot tale om en konstatering af, at muslimer aldrig vil kunne stille sig tilfreds med blot at være et trossamfund, men altid må søge at blive ét med hele samfundet. 

"Derfor vil dialog med islam naturligvis være meget mere vanskelig end dialogen blandt kristne." Islams styrke skyldes imidlertid også de kristnes svaghed, mente den daværende kardinal: "Indtil 1960erne var de kristne landes overlegenhed overvældende. Så kom den vestlige verdens moralske krise, og muslimerne føler: Nu er det os, der har en stærkere identitet, vores religion står imod, I har ikke længere nogen"

 Og muslimerne har ret, sagde Ratzinger: "De vestlige lande har ikke længere noget moralsk budskab at komme med, de har kun teknik. Kristendommen har opgivet, de kristne har ikke længere hverken moral eller tro. Så muslimerne føler med rette, at de besidder den mest livskraftige tro, at de har noget at give verden, og at de er fremtidens religiøse kraft."

 Joseph Ratzinger, er efter min opfattelse en af Europas mest intellektuelle og indsigtsfulde personligheder. Ratzinger har været fremme i mange år med mange markante meninger og holdninger, før han blev pave!!

 For paven, er er tingene ikke ligegyldige, og han har opfordret til, at Europa må vågne af sit selvhad og begynde at tage kristendommen alvorligt.

 Også på det politiske plan, har paven tilladt sig at komme med et godt råd til europæiske politikere.

I et interview i Figaro Magazine den 13. august 2006. udtalte paven følgende om Tyrkiets evt. medlemskab af EU:

 " Historisk og kulturelt har Tyrkiet ikke meget tilfælles med Europa. Derfor ville det være en stor fejl at ville optage det i EU. Det ville være bedre, om Tyrkiet ville skabe bro mellem Europa og den arabiske verden. Europa er ikke et geografisk begreb, men et kulturelt, der er udviklet under et historisk forløb præget af konflikter med den kristne tro som omdrejningspunkt, og det er en kendsgerning, at Osmannerriget altid stod i modsætning til Europa.

Selvom Kemal Atatürk i 1920erne opbyggede et ikke religiøst Tyrkiet, har det dog et islamisk grundlag og er derfor meget forskelligt fra Europa, som også er en forsamling af verdslige stater, men dog på kristent grundlag, selv om mange i dag uretfærdigvis ønsker at benægte dette.  Derfor ville Tyrkiets indtræden i EU være uhistorisk."

  

Kilde: Morgenavisen Jyllands-Posten Indblik-redaktionen/David Gress søndag den 24. september 2006.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810