04.09.2006

Pletskud fra Bent Jensen

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Europa er en gammel hore, siger Bent Jensen - og hans begrundelser kan man arla talt ikke komme uden om.

  

Lørdag den 2. september, bragte Morgenavisen Jyllands-Posten en kronik af professor dr. phil, Bent Jensen fra Syddansk Universitet. 

Det er en fremragende kronik. Bent Jensen gør her op med den lumre opportunisme i europæisk politik, som jeg sjældent har set før. 

Kroniken har overskriften " " Europa"- en gammel hore"

 Her skriver kronikøren bl.a

 " I vores tid gælder det den islamiske fascisme eller totalitarisme. Måske er det ikke ligefrem kærlighed, de føler. Men de forsvarer den og dens agenturer som f.eks. Hamas og Hizbollah. Hvorfor? Jo, fordi Hamas og Hizbollah bekæmper USA og Israel - Den store Satan og Den lille Satan. Sidstnævnte er ganske vist oplyste og tolerante demokratier og retsstater, men de er ikke desto mindre hadeobjekter.

 Den europæiske Union eller "Europa", som det kaldes, bliver ikke udsat for kritik, selv om der er god grund til at se kritisk på de europæiske staters holdning til den udryddelseskrig, som de islamiske regimer og deres agenturer fører og/eller forbereder mod den jødiske stat.

 Vi ser det i disse uger og dage, hvor "Europa" taler om fred og fordragelighed og andet godt, men er for fej til at foretage sig noget som helst, der kunne virkeliggøre de fine og floromvundne taler. "Europas" rolle i Israels eksistenskamp mod folkemordsregimerne i Mellemøsten er en farce, der truer med en skønne dag at ende i en tragedie. 

Tag de tapre franske militære styrker, som så robuste skulle stå i spidsen for en FN - styrke, der skulle skille de stridende parter i det sydlige Libanon og på den måde skabe fred. De fordampede som et fatamorgana i ørkensandet, da den franske regering kom til at tænke på, at soldaterne jo kunne komme til at skyde på Hizbollah-terroristerne, og at de mange millioner muslimer i Frankrig måske ikke vil bryde sig om det."

  

Kilde: Morgenavisen Jyllands-Posten den 2. september 2006.

 

         Kronik af professor dr. phil Bent Jensen, Syddanske Universitet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810