13.01.2018

PET’s Center for Terroranalyse om terrortruslen mod Danmark

Forfatter:”CTA vurderer, at terrortruslen mod Danmark er alvorlig. Truslen kommer i første række fra militant islamisme og udgår fra både mænd og kvinder. Konflikten i Syrien og Irak og gruppen, der kalder sig Den Islamiske Stat (IS), er de væsentligste faktorer i trusselsbilledet.

     Angreb med simple midler og kort planlægning er den mest sandsynlige form for terrorangreb i Danmark. Den militære indsats i Syrien og Irak reducerer IS’ kapacitet til at kunne dirigere større komplekse angreb i Vesten og til at rekruttere fremmedkrigere.

     Mange fremmedkrigere vil blive og kæmpe, men nogle vil søge mod Europa. Adgangen til Europa begrænses dog af øgede sikkerhedstiltag, som styrket kontrol af EU’s grænser. Kun en mindre del af de danske udrejste ventes at vende hjem.

    IS og andre militante islamister vil forsat gennem propaganda og på anden vis understøtte og inspirere til simple terrorangreb mod Vesten. Antallet af angreb i Vesten er øget fra 2016 til 2017. CTA vurderer, at radikalisering som følge af militant islamistisk ideologi og propaganda vil have en vedvarende effekt på trusselsbilledet, uagtet situationen for IS i Syrien/Irak.

     Terrortruslen i Danmark udgår i første række fra enkeltpersoner eller mindre grupper, der opholder sig i Danmark eller i et naboland. Truslen kan udgå fra radikaliserede personer i islamistiske miljøer, fra flygtninge og migranter eller fra andre grupper.

     Grundet voldsparathed er radikalisering af personer i fængsler eller af personer i kriminelle miljøer med adgang til våben særligt bekymrende.

     CTA vurderer, at angreb i Danmark kan rettes mod ubeskyttede civile mål, herunder steder, hvor mange mennesker er samlet, og transportinfrastruktur, sikkerhedsmyndigheder og andre myndigheder, opfattede krænkere af islam samt jødiske mål.

     CTA vurderer, at terrortruslen fra politisk ekstremistiske miljøer i Danmark er begrænset, men at truslen fra personer med sympati for højreekstremisme er øget. Truslen herfra kan rette sig mod religiøse mindretal, asylcentre, flygtninge, migranter

samt mod udvalgte politikere og berørte myndigheder.”

     Der tales ikke i rapporten noget om den vold, som kan blive udløst i form af selvforsvar mod venstreekstremistisk, personfarlig kriminalitet.

https://www.pet.dk/Nyheder/2018/~/media/VTD%202018/VurderingafterrortruslenmodDanmark2018pdf.ashx

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810