04.12.2017

"Kan du være bange for at komme til at puste til fordomme?"

Forfatter:

Det var DR-værts spørgsmål til Sara Omar, som har skrevet en roman om islams kvindeundertrykkelse.

Sara Omar var gæst i DR's Aftenshowet den 30. november, hvor Mette Bluhme Rieck udspurgte hende om hendes roman "Dødevaskeren", som beskriver undertrykkelsen af kvinder i de muslimske miljøer.

Interviewede "eksperter", bl.a. direktøren for Institut for Integration, fik lov at kommentere bogens emne og udtalte samstemmende, at undertrykkelsen kun findes i enkelte familier og miljøer. Sara Omar korrigerede "eksperterne" og oplyste, at undertrykkelsen er generel.

Mette Bluhme Rieck spurgte da: ""Kan du være bange for at komme til at puste til fordomme?"

Altså: Er du bange for at give de mange mennesker, som har gjort opmærksom på undertrykkelsen i årevis, ret?

Hvem er det mon, der lider af fordomme? Rigtigt: Hele institutionen DR.

Se indslaget her >>>

Bestil bøger her - fra