20.09.2017

Muslimsk ungdom: Rend og hop Uffe Østergaard!

Forfatter:

Tidligere var Uffe på ”integrationsholdet”, men indrømmer, at han siden er vendt på en tallerken

[Tirsdag d.12/9 vakte Uffe Østergård – professor emeritus i historie – opsigt, da han i en kovending argumenterede for, at muslimer og andre nytilkomne må assimilere sig, hvis de ønsker at blive i Danmark. Tidligere var Uffe på ”integrationsholdet”, men indrømmer, at han siden er vendt på en tallerken]
 

Kære Uffe Østergård

 

Vi vil i første omgang takke for et ærligt og ufiltreret indspark til debatten. Det er efterhånden en mangelvare i en tid hvor lige så absurde budskaber blot pakkes elegant ind i tvetydige vendinger.

Mens vi finder holdningen irrationel og kritisabel fra flere vinkler, er Islam et livssyn som åbner vej for forskellighed. Det er nemlig ikke islamisk skik, at påtvinge andre bestemte værdier, så mens det må siges at være din foretrukne tilgang kære professor, samt dine ligesindede i landets større politiske partier, er det noget vi som muslimer tager stærk afstand fra.

Så må det vel være på sin plads at respondere på denne erklæring, blot for at klargøre enhver tvivl der skulle være, om hvorvidt den har grobund; Assimilation er fuldstændig udelukket. Den muslimske ungdom vil ikke gennemgå en lutheransk kompromisløsning i Europa, på samme måde som du i indlægget nævner, at jøderne i Danmark har gjort. Det nægter vi, af den simple årsag, at vores efterliv ikke er noget vi tør at satse, for en midlertidig anerkendelse i det verdslige liv. Vi kan ikke tale på vegne af andre religiøse befolkningsgrupper, men Islam er et komplet livssystem, hvor samfund og spiritualitet er to sider af samme mønt, og ikke til at adskille. Vi beviser på daglig basis, hvordan vi trives i samfundet, og giver tilbage i samme grad, som vi modtager. Vi er i Danmark for at blive, for at bidrage med de livsbekræftende islamiske værdier, og for at sprede Islams barmhjertige budskab til vores omgivelser.

Vi taler ikke kun på vegne af organisationens 500 medlemmer, men på vegne af tusindvis af unge muslimer i landet. Vi er ikke fremmede indvandrere i Danmark, men født og opvokset her, på lige fod med andre etniske danskere, og har derfor retten til at definere landets værdier, på lige fod med andre danske ikke-muslimer. Vi mener ikke, at succeskriteriet for muslimer i Danmark er, at de skal give afkald på deres værdier, men mener tværtimod, at disse værdier kan bidrage til et bedre Danmark.

Den lette løsning er den, hvor man på hver sin side af spektret kommer med abstrakte løsningsforslag i trygge rammer. Er du villig til at møde de mennesker du adresserer? Vi inviterer til en åben, saglig debat, hvor emnet kan vendes og drejes, og hvor alle, på lige vilkår, kan argumentere for deres sag. En debat, der er åbent for alle interesserede trods baggrund, køn, etnisk herkomst, religiøs overbevisning eller politiske holdninger. Er du villig til at indgå i denne dialog?

Den muslimske ungdom ser frem til din respons.

LÆS MERE>>>

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810