07.05.2006

En frygtløs Hædersmand.

Buste af en stor mand.

5. maj fandt der en vigtig begivenhed sted i Rebild Bakker. På 61-årsdagen for Danmarks befrielse blev der afsløret en buste af Danmarks frihedshelt nedkastningschef Jens Tolstrup. Udført af den amerikanske kunstner Dennis Smidth.

I Den Danske Forening hilser vi dette initiativ med stor respekt. Vi havde den glæde, at Jens Tolstrup var med fra  stiftelsen af DDF. til sin død i 1991. Det er ikke tilfældigt.

Jens Toldstrup opfattede den internationalistiske multikulturelle udvikling i Danmark og Europa som en ny besættelse.

Tolstrup var ikke i tvivl. Det var han heller ikke under den tyske besættelse 1940-45.

At regeringen  og  Folketinget forsøgte at fremstille situationen som om det blot var en venlig besættelse til Danmarks bedste, - det gav Jens Tolstrup ikke noget for.

Igennem tre år levede han ”under jorden” og med en frygtløshed uden sidestykke opbyggede han sammen med godsejer Flemming Juncker den jyske modstandsbevægelse.

Tolstrup skiftede i disse år opholdssted 41 gange. Da hans virke var på det højeste, havde han ca. 3.000 modstandsfolk under sin ledelse.

Det var nedkastninger af våben fra Storbritannien, der var Tolstrup område.

Det var en stor opgave.

På de 289 modtagepladser blev der nedkastet ca 3.800 containere med våben, sprængstoffer og andet  til den jyske modstandsbevægelse.

Jeg har truffet Tolstrup nogle gange, og besøgt ham i hans hjem i Ask ved Solbjerg, - han var en ener.

En modig mand, der ikke gav ret meget for det etablerede partivælde.

For ham gjaldt det Danmark.

Vi har meget at takke Jens Tolstrup for. Hans og andres indstats var med til at placere Danmark som en nation, der ikke ville bøje sig for en totalitær stormagt syd for den danske grænse. For Tolstrup var friheden væk med den tyske besættelse, - den kunne han ikke leve med.

Efter krigen fik Tolstrup mange æresbevisninger bl.a den amerikanske Guldpalme.

Den britiske chef for ”Special Forces” nordvesteuropæiske sektion Mocler-Ferrymann, beskrev Jens Tolstrup som ”nordeuropas bedste modtagechef”.

På sine ”gamle” dage besøgte Jens Tolstrup ofte sin chef Flemming Juncker.  De to hædersmænd har haft en del at tale om, - men som Tolstrup fortalt mig, - ”vi laver også noget dejligt mad sammen”.

Ja, de to kæmper har ikke levet forgæves. De har indskrevet sig i Danmarkshistorien på den mest æresfulde måde.

Det er på sin plads, at der på Overgård Gods står en mindesten over Flemming Juncker, og nu en buste af Jens Tolstrup i Rebild Bakker.

På Jens Tolstrup´s gravsten står der, Uden Kamp ingen sejr.

talerne fra Folkefesterne 2014-2018

Liberalfacismen>>>