04.05.2006

Multikulturel Kassetænkning!!!

Og Herren sagde: Bliv lys. Historien om en statsstøttet dialogrække.

I Aarhus, "Smilets by", er kreativiteten stor, når det gælder økonomi. Byens penge-kasse har det ikke for godt, og der skal spares flere hundrede millioner på næste budget.

Men når det gælder de multietniske projekter, er der bred opbakning i Byrådet.

Når det gælder "dialog", - dette fortærskede udtryk, er alle parate.  Bl.a har der været planlagt et kursus for imamer i Århus om det danske samfund og dets værdier, det er nu blevet aflyst til fordel for fire dialog-møder.

Beslutningen om at aflyse imam-kurset er ifølge Århus Stiftstidende truffet i lyset af balladen om Morgenavisen JyllandsPosten´s  Muhammedtegninger, og desuden i forbindelse med, at kommunen kan søge støtte til dialog-møder hos staten.

Det tæller stærkt for byens nye og unge borgmester Nicolai Wammen (S)!!!

Tidligere borgmester Louise Gade (V) var i efteråret stærk fortaler for imam-kurset, efter at imam Raed Hlayhel fra moskeen på Grimshøjvej havde udtalt sig om kvinder som `Satans instrument`.

Imam-kurset skulle over seks aftener gennemgå emner som rettigheder og pligter i det danske samfund, Grundlovedn, ytringsfrihed og den historiske udvikling.

Fra borgmesterens sekretariat bliver det nu med - statsmidler - Dialog-møder. Deltagerne bliver imamer og andre religiøse nøglepersoner samt byrådet og integrationsrådet.

Århus Kommune har søgt Integrationsministeriet om penge til at holde møderne.

Kilde:Urban onsdag den 3. maj 2006.

talerne fra Folkefesterne 2014-2018

Liberalfacismen>>>