02.05.2006

Bin Laden, - en politisk strateg.

Bin Ladens tre grunde til at infiltrere Sudan.

Osama Bin Laden har ved flere lejligheder lovet verden bål og brand. Det er beklageligvis ikke bare tomme trusler.  Den 28. april skriver dagbladet La Stampa fra Torino følgende:

" - Der er tre grunde til, at al-Qaeda fra at have satset på at anstifte terrorcelleangreb efter det mønster, vi så i Madrid og London, nu udvider sit virkefelt til også at være aktør i arabiske guerillakrige som i Dafur.

For det første: Bin Laden kender Sudan lige så godt som Afghanistan.

For det andet: De arabiske klaner i det vestlige Sudan kan tilbyde hans hellige krigere en mulig understøttelsesstruktur, på samme måde som de pashtunske klaner gør det i det afghansk-pakistanske stammebælte.

For det tredje: Udsigten til en kommende USA og EU-understøttet fredsstyrke på 8.000 mand vil udgøre et let og ideologisk appellerende mål."

Kilde: Dagbladet Information/weekend 29.-30. april 2006

talerne fra Folkefesterne 2014-2018