17.04.2004

Integrationen er også slået fejl i Holland

Forfatter: Eva Rasmussen

Rapport på 2500 sider fastslår at det multikulturelle samfund er mislykkedes.

En officiel rapport på 2500 sider, bestilt af det hollandske parlament, har netop fastslået, at landets meget ihærdige forsøg på at etablere et tolerant, multikulturelt samfund er mislykket. I stedet har 30 års forfejlet indvandringspolitik ført til gigantiske problemer med dannelse af parallelsamfund med bl.a. etniske ghettoer og  sorte skoler. Dannelsen af parallelsamfund fremskyndes af, at 70 til 80 procent af de hollandsk fødte indvandrere importerer deres ægtefæller fra hjemlandet, primært fra Tyrkiet og Marokko.

Problemerne er opstået på trods af - og rimeligvis også på grund af - Hollands meget store indsats for at være et strålende eksempel på multietnisk tolerance. 700 islamiske klubber har f.eks. fået støtte, og de bliver ofte ledet af religiøse fundamentalister. Blandt de værste fejltagelser nævnes, at børn er blevet tilskyndet til at tale tyrkisk eller arabisk i underskolen fremfor hollandsk. Rapporten konkluderer at landets 850.000 muslimer må blive hollændere, hvis landet skal kunne holde sammen.

Problemet er som i andre europæiske lande størst i byområderne. Rotterdam forsøger f.eks. at afskrække flere fattige indvandrere fra at slå sig ned i byen, og lukker portene for nye asylansøgere i de næste 4 år.

Maxime Verhagen fra de hollandske Krist-Demokrater har (20/1 2004) som kommentar til rapporten udtalt til den engelske avis The Daily Telegraph, at man enten må være naiv eller ignorant for ikke at forstå, at indvandringspolitikken har ledt landet ind i en blindgyde. Immigranter i Holland udgør toppen på de forkerte lister - invalidepension, arbejdsløshedsunderstøttelse, vold i hjemmet, kriminalstatistikken og problemer med skoler og indlæring.

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810