29.04.2006

Hvis USA angriber Iran

Russisk kommentator vurderer konsekvenserne

Dystert spil.

Truslen om et USA-ledet angreb på Iran vurderes forskelligt.

Fhv. chefredaktør på Dagbladet Politiken Herbert Pundik, der er særdeles velbevandret i den islamiske verdens politiske situation, finder det usandsynligt.

Andre mener, det kan blive en realitet om kort tid.

For USA og hele den industrialiserede verden vil det betyde et energi-chok af de helt store, hvis en konflikt bryder ud.

Konsekvenserne vil blive mærkbare og vil kræve store anstrengelser for alle i Vesten.

Den russiske avis Kommersant i Moskva skrev herom følgende den 20. april:

"De sidste dages samtaler i Moskva mellem de permanente medlemmer af FN´S Sikkerhedsråd synes at munde ud i det facit, at krig er uundgåeligt:

For mange har interesse i den.

USA føler sig forpligtiget til at fuldføre nyordningen af Mellemøsten efter sit eget hoved.

I Teheran er man overbevist om, at amerikanerne umuligt kan vinde en krig mod det islamitiske regime, for hvem en krig sågar vil komme belejligt.

Den iranske nation forekommer allerede mere samlet end i årevis, og et angreb vil kunne forene alle iranere i forsvaret for deres land.

Hvad Kina angår, ville det i den iranske krigstummel kunne se sit snit til omsider at tvangsindlemme Taiwan.

I en sådan situation vil USA næppe rykke østaten til forsvar."

Kilde: Dagbladet Information fredag den 21. april 2006.

talerne fra Folkefesterne 2014-2018

Liberalfacismen>>>