23.04.2006

Forskelle på Europa og USA

Etnisk solidaritet er en forudsætning for social solidaritet

I et interview af kulturredaktør Flemming Rose, Morgenavisen Jyllands-Posten med professor Francis Fukuyama fra det anerkendte Johns Hopkins University i Washington, søndag den 23. april udtaler Francis Fukuyama følgende:

F. Rose:

USA har ikke de samme problemer med radikaliserede muslimer som Europa, hvorfor det?

F. Fukyuama:

"For det første har USA kun 2-3 mio. muslimer, så det er svært at sammenligne. For det andet er USA meget bedre til at assimilere indvandrere.

Det skyldes Europas velfærdsstat og de barrierer, som Europas nationale identiteter rejser. Europæerne har denne mærkelige ide med, at velfærdsstaten giver folk værdighed.

Jeg mener, at det er lige omvendt.

Værdighed følger med arbejde og det, man yder til fællesskabet. Når halvdelen af den muslimske befolkning lever af socialhjælp, så styrker det følelsen af fremmedgørelse og håbløshed.

I USA er der lige så mange indvandrere i arbejde som indfødte. I USA er man desuden amerikaner, når man får et amerikansk pas, mens det forholder sig anderledes i Europa.

Selv om det i Europa siden 1945 ikke har været acceptabelt at tale om national identitet, så er det et faktum, at det findes og er stærkt.

Det er svært for en tyrker med tysk pas at stille sig op og sige, at han er tysker, for det at være tysker har stadig et etnisk indhold."

Hvad Francis Fukuyama udtaler her, fortæller i al sin tydelighed forskellen på Europa og USA.

For det første, er velfærdsstaten et meget stærkt element i Europa.

Det, at borgerne via skatteindbetalingerne udviser en solidaritet overfor hinanden, er en arv fra det bedste i europæisk tænkning.

Her mangler USA en god portion dannelse, som dybest set er årsagen til det stærkt opsplittede samfund.

Det er her, de velbjærgede kan sikre sig og drage omsorg for, at deres børn får de privilegier, der giver et godt og solidt afsæt i livet.

De andre sidder fast i etniske ghettoer.

Den amerikanske drøm er en løgn.

Det er prisen for at være et multietnisk samfund. Her findes der ikke en samlende national etnisk identitet. Men kun samling om et flag og en forfatning.

Den er til stede i Europa, - endnu!!!

Men hvis den store islamisering af Europa fortsætter, da forsvinder den etniske identitet, - og dermed den sociale solidaritet.

For Europa’s fremtid må man håbe, at der fremover vil kunne fastholdes en - etnisk- solidaritet.

Det er der ikke noget uværdigt ved, - tværtimod!!!

Heldigvis, er den nationale identitet voksende.

Det er den kraft, der skal gøre op med 60 års falsk internationalisme.

Det er herfra, de politiske kræfter til en tilbagerulning af Islams i Europa skal hentes.

Den er til oplysning for professor Francis Fukuyama over 8 gange så stor som i USA.

Kilde: Morgenavisen Jyllands-Posten. Interview ved Flemming Rose, søndag den 23.april 2006.

talerne fra Folkefesterne 2014-2018

Liberalfacismen>>>