23.04.2006

Egyptens kristne trygler verden om hjælp!

Forfatter: H. Vinter

Diskrimination og fysiske overgreb er en del af hverdagen for den muslimske verdens minoriteter

Demonstrationer i Egypten og flere andre lande imod overgrebene på Egyptens oprindelige indbyggere, de kristne koptere

Tiltagende overgreb i form af mord, overfald, bortførelser og vandaliseringer af kirker har fået tusindvis af kristne i Egypten til at trodse muslimers vold og politiets brutalitet og gå på gaden i protest.

D. 14. april blev 17 kirkegængere stukket med knive, da muslimer angreb 4 kirker i Alexandria på samme tid. En af de angrebne døde af sine sår.

Politiet arresterede en mentalt forstyrret person og påstod, at han var den eneste skyldige. Hvordan han skulle have kunnet angribe 4 kirker på samme tid, står hen i det uvisse.

D. 15. april deltog 3000 kristne i begravelsen af den myrdede. Mange af de kristne demonstrerede udenfor kirken imod den manglende sikkerhed for kristne i Egypten.

Rasende muslimer angreb den beskyttende politikæde udenfor kirken og en muslim mistede livet.

Palmesøndag d. 16. april forsøgte en knivbevæbnet militant muslim igen at komme ind i en kirke, men han blev arresteret før han nåede at angribe nogen.

Myndighederne påstod bagefter, at der blot var tale om en tyv, som oven i købet var ubevæbnet.

Myndighederne forsøger til stadighed at benægte eller bagatellisere overgrebene imod det kristne mindretal.

Frygtløse gik tusindvis af kristne på gaden i Alexandria d. 16. april for at protestere imod overgreb og undertrykkelse. De trodsede store grupper af truende muslimer, og de trodsede politiet, som i flæng slog løs på de demonstrerende og trampede på deres medbragte kors.

 

Egyptens forfulgte kristne får nu opbakning fra udlandet.

D. 19. april demonstrerede koptere og sympatisører i Washington imod den egyptiske regerings manglende beskyttelse af det kristne mindretal. Samme dag var der demonstration i Cypern.

D. 20. april demonstrerede koptere i Athen nær Egyptens ambassade, og d. 24. april vil koptere demonstrere foran FNs bygning i New York for at påkalde sig verdenssamfundets opmærksomhed.

Samme dag vil koptere og sympatisører demonstrere i bl.a. Los Angeles.

D. 27. april er der demonstrationer i bl.a. Sydney i Australien.

Så vidt vides har ingen endnu taget initiativ til en demonstration i København.

Kopterne er efterkommere af Egyptens oprindelige befolkning. De har levet som andenrangs borgere siden araberne invaderede landet i år 641.

På trods af massiv undertrykkelse og tvangsomvendelser udgør kopterne omkring 10 % af Egyptens indbyggere og er det største kristne samfund i Mellemøsten.

 

Eksempler på overgreb mod de kristne koptere:

21. marts fik munkene i klosteret Dare Saleeb nær byen Millawi besked på, at deres kloster vil blive jævnet af jorden, da jorden skal bruges til andet formål. De fik 5 dage til at gøre indsigelse.

1. marts meddeler den muslimske professor Dr. Dr. Salem Ahmad Sallam, at han fratræder sin stilling som leder af afdelingen for børnesygdomme ved El Minya Universitet i protest mod diskriminationen af kristne stillingsansøgere.

23. februar blev den 56-årige Mokhles Tharwat arresteret for at have købt og spist en dansk ost. Samtidig erklærer den danske regering og danske erhvervsorganisationer, at der ikke kan påvises officiel medvirken i den såkaldte forbrugerboykot.

21. februar blev 8 såret, da en muslimsk pøbel gik til angre på et kulturcenter i Al-Ayat, som de kristne netop havde færdigbygget. Muslimer tåler ikke, at kristne opfører sig som ligeværdige borgere og opfører egne centre.

20. januar angreb en muslimsk pøbel en kirke og kristnes huse i el-Udaysaat nær Luxor. To kristne blev dræbt og 11 såret.

18. januar angreb en muslimsk pøbel et gæstehus, som i 35 år havde fungeret som uofficiel kirke, og satte ild til bygningen. En kristen blev dræbt, da han blev ramt af en hakke. Politi så passivt til under angrebet på den ulovlige kirke. I muslimske lande må kristne ikke opføre nye kirker, så den uofficielle kirke var det eneste sted, områdets kristne kunne dyrke deres tro.

3. januar blev en 19-årig Theresa Ghattass Kamal bortført. Det lykkedes hende få dage senere at kontakte sin familie med mobiltelefon. Hun fortalte, at hendes bortførere ville have hende til at konvertere til islam.

Politiet nægtede at gribe ind.

D. 30. marts lykkedes det pigens familie at finde ud af, hvor hun holdes fanget. Politiet nægtede stadig sat at gribe ind. Hun er nu formodentlig både tvangsomvendt, tvangsgift og voldtaget.

4. december blev en præst ved Egyptens protestantiske kirke kørt ned af en taxi i Cairo efter at være blevet truet af Egyptens sikkerhedspoliti. Medlemmer af det lille protestantiske samfund er jævnligt blevet overfaldet af naboer til deres mødelokale. D. 19. september blev hans bror stukket ned med kniv.

28. september forsvandt den 21-årige Heba Nabil Narouz Ghali. Familien fandt ud af, hvor pigen holdes fanget og kontaktede en advokat, som vil begære et møde mellem pigen og familien. Men advokaten er ikke optimistisk. Hvis mødet kommer i stand, vil pigen vil være tilhyllet og omgivet af muslimske mænd. ”Jeg kender kun et tilfælde, hvor en pige havde modet til at sige, at hun blev tilbageholdt imod sin vilje”.

14.oktober gik flere tusinde rasende muslimer til angreb på Mari Girgis (St. George) Kirken i Alexandria i fornærmelse over et kirkespil om tvungne omvendelser af kristne til islam. Optøjerne fortsatte i flere dage og kostede 3 kristne livet, bl.a. en nonne.

8. juni forsvandt den 20-årige Rezk Shafik Attallah under indkøb. Tre måneder senere fandt hendes far ud af, at hun var blevet bortført af en tidligere politiofficer, som holdt hende som husslave i Sohag i det sydlige Egypten. Politiet nægter at gribe ind og advarede pigens familie mod at foretage sig yderligere i sagen.

13. maj 2005 blev 30-årige Gaser Mohammed Mahmoud spærret inde på sindssygehospitalet El-Khanka Hospital, efter at han havde konverteret til kristendommen. Han har fået besked på, at han ikke kommer ud, før han er vendt tilbage til islam.

Til slut skal det understreges, at de kristnes situation i Egypten på ingen måde er værre, end den er i alle andre muslimske lande.

Kilder:

http://www.copts.net/index.asp

http://www.freecopts.blogspot.com/

http://www.freecopts.net/

http://www.persecution.org/newsite/index.php

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810