11.04.2004

"Misforstået frisindethed"

Forfatter: Ole Hasselbalch

Nobel-pristageren i litteratur V.S. Naipaul fra Vestindien er intellektuel og politisk ukorrekt.

"Misforstået frisindethed" 

Jyllands-Postens Marianne Juhl har haft et interview med nobel-pristageren i litteratur V.S. Naipaul. Hans familie er indvandret til Vestindien fra Indien. Han hører til de få intellektuelle, der tør være politisk ukorrekt, når han udtaler sig om Islam, om den tredje verden og om misforstået frisind på den europæiske venstrefløj. I interviewet, der bragtes 8/4, hedder det bl.a.: 

V.S. Naipaul havde svært ved at finde en dansk forlægger til bogen "Blandt de rettroende", og han husker også, at salget af den var uhyre beskedent i Danmark. Jeg prøver at undskylde på danskernes vegne ved at forklare, at interessen for indvandrerproblematik og islam ikke var stor for 23 år siden. Det er den til gengæld nu.

Det forstår han godt, da han hører, hvor mange indvandrere i Danmark, der kommer fra Tyrkiet, Pakistan og Mellemøsten. For første gang i samtalens løb læner han sig forover og siger med lidt højere stemme:

»Så har I jo et kolossalt problem. Det er folk, som ikke bare kommer fra en anden kultur, men som er aktivt fjendtlige over for jeres civilisation og politisk vil forsøge at underminere den. De kommer ikke for at blive en del af jeres land, men for at ødelægge det samfund, som tager imod dem. Det er misforstået frisindethed at lade så mange muslimer komme ind i så lille et land. 

Sådan ser vi nødigt på det i Danmark.

»Nej, og det er fordi folk ikke kan udholde tanken om, at der findes religiøs krig. Man ved ikke, hvordan man skal forholde sig til det. Det er meget lettere at forholde sig til en idé om befolkninger, hvis problemer skyldes fattigdom. Og at fattigdom er deres plausible årsag til at hade den vestlige verden. Sådan som venstrefløjen altid hævder. Den tyske forbundskansler Gerhard Schröder talte forleden om sammenhængen mellem terrorisme og fattigdom. Det er den slags idioti, man skal høre på fra folk, som ikke vil se i øjnene, at terrorisme er religiøs krig.

 

www.dendanskeforening.dk                                                                        danskeren@danskeren.dk

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810