18.04.2006

For dårligt, Hanne-Vibeke Holst

"hetzende, underlødige forfattere, der ødelægger debatten her i landet"

I EKSTRA BLADET mandag den 17. april beklager forfatteren Hanne-Vibeke Holst sig over vilkårene for nutidens forfattere og kunstnere, når det gælder at ytre sig i det offentlige rum.

Hanne-Vibeke Holst henviser bl.a. til Muhammed-debatten, hvor hun sammen med 11 kollegaer underskrev det berømte forfatterbrev mod Morgenavisen Jyllands-Posten.

Til Ekstra Bladets Morten Bruun og Hans Chr. Blem siger hun bl.a.:

"Vi fik smæk

- Jeg oplevede en stor gennemslagskraft, men brevet gav os også så mange smæk. Statsministeren skilte os fra som bukke, og Søren Krarup gik på Folketingets talerstol og bad oppositionen tage afstand fra de ”hetzende, underlødige forfattere, der ødelægger debatten her i landet”.

Vi bliver straffet af regeringen og statsmagten for at have en mening, der er i opposition til deres.

Og så er det klart, at mange kunstnere holder sig tilbage. Vi har fået et klima, hvor man forsøger at pacificere kunsten ved at skræmme den. Og ikke alle har mod, lyst eller styrke til at blande sig på de vilkår.

Netop derfor er vi nødt til at blive ved. Som frie kunstnere kan vi sige sandheden og respekten for den stemme er vigtig for demokratiet."

Hvad det sidste angår, kan man dårligt være uenig med forfatteren.

Den Danske Forening, har også igennem de seneste 19 år forsøgt at sige sandheden om den førte fremmedpolitik i landet.

Det har ikke altid været nogen let opgave. Vi har fået mange underlødige beskyldninger med på vejen.

Men vi klynker ikke.

Der er ytringsfrihed i Danmark, Hanne-Vibeke Holst - også for Morgenavisen Jyllands-Posten.

At bringe karikatur-tegninger af profeten Muhammed, er fuldt lovligt. Det var der nogle muslimer rundt om i verden, der var uenige i.

De brændte Dannebrog af. De brændte danske ambassader af og opfordrede samtidig til at miskreditere Danmark i enhver henseende.

Danske firmaer blev udelukket i den internationale handel.

Ja, det var en alvorlig tid for Danmark!!!

Just i denne situation møder 12 danske forfattere op med et smædebrev imod Morgenavisen Jyllands-Posten, blot fordi redaktionen har brugt sin fulde ytringsret i et vigtigt ærinde, - nemlig for at undersøge, om selvcensuren blandt danske tegnere var en realitet.

Landets regering ministeriet Fogh Rasmussen viste sin styrke ved ikke at bukke for nogen totalitær kritik.

Det gjaldt jo det dyrebareste et folkestyre er i besiddelse af, - nemlig ytringsfriheden.

At bagholdsangrebet skulle komme fra en gruppe forfattere, der til dagligt lever af retten til at skrive frit, er ganske enkelt for dårligt.

Ja, jeg kan fuldt ud tilslutte mig Søren Krarup´s bemærkninger på Folketingets talerstol, om "de hetzende, underlødige forfattere, der ødelægger debatten her i landet".

Så har Kraup efter min mening endda udtrykt sig særdeles nænsomt!!!

Kilde: EKSTRA BLADET mandag den 17. april 2006./ Morten Bruun og Hans Chr. Blem.

talerne fra Folkefesterne 2014-2018

Liberalfacismen>>>