15.04.2006

Danmark - et demokratisk fyrtårn

Forfatter: Ole Gerstrøm

Statsministeren skal afholde sig fra at "reparere vort image"

Ambassadører, industribaroner, fhv. udenrigsministre, Bill Clinton og FN har kritiseret os for et par uskyldige tegninger. Man hævder, at Danmark har lidt et renommé-tab som følge af profetballaden. Og »når et godt image først er ødelagt, er det næsten umuligt at genoprette.« Selv Anders Fogh Rasmussen tager nu initiativ til at »reparere Danmarks image.«

Ødelagt image? Fordi Jyllands-Posten testede intimideringen? Proportionerne er absurde. Den danske regering er ikke belastet af mafia-forbindelser eller korruptionsskandaler, som det ses i det sydlige Europa. Den danske stat sanktionerer ikke brugen af tortur, således som det foregår i halvdelen af klodens lande. Danske dommere modtager ikke kontant betaling for at favorisere særlige interesser, som det sker selv i visse NATO-lande. Danske pressefolk bliver ikke fængslet for at skrive om følsomme emner. Overfanger voldtager ikke systematisk underfanger i vore fængsler. Danske aviser bliver ikke lukket af statsmagten. Der bliver ikke svindlet ved danske valg.

Skulle der være civiliserede lande, hvor man finder, at vort renommé er belastet, trænger deres egen integritet nok til et eftersyn. Profetsagen handler om civilisation kontra mørkevælde. De sårede følelser var et propagandanummer.

I 2002 udbrød der brand i en pigeskole i Saudi Arabien. Det religiøse politi spærrede udgangene, fordi pigerne ikke bar slør. 14 indebrændte, men ingen sårede og krænkede muslimer fyldte gaderne. Her i 2006 havde særligt Egypten, Syrien, Iran og Palæstina alvorligt brug for en sag, der kunne aflede opmærksomheden fra andre problemer. Og balladen blev lanceret i Saudi Arabien, hvor ingen politisk manifestation finder sted uden at være dirigeret af magthaverne.

Til sidst var der muslimer, der slog muslimer ihjel i vrede over tegninger, de aldrig havde set, i en avis de aldrig havde hørt om, i et vantro land, hvor man avler svin og spiser deres kød, og hvor kvinderne bestemmer over mændene.

I profetsagen fremstår Danmark som et demokratisk fyrtårn, vi kan være stolte af, ligesom Mærsk-skibene, der fortsatte med at føre flaget, da det var værst. Tanke- og ytringsfrihed følges ad. Vore fremskridt skyldes den bestandige udfordring af gamle ideer. Barbariet må ikke vinde en millimeter på denne sag. Derfor er det beklageligt, at statsministeren vil til at »reparere vort image.« Han giver dermed barbariet en lillefinger. Vi håber, han beholder hovedet.

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810