04.04.2004

PEN-klubbens ståsted

Forfatter: G. Johnsen

Sig mig, hvem der støtter dig, og jeg skal sige dig, hvem du er

PEN-klubben, som officielt kæmper for retten til ytringsfrihed, har nægtet at optage historikeren Lars Hedegaard i foreningen, da han har skrevet en bog om islam. 

TV-nyhederne meddelte så 2. april, at enkefru Plums Fond i to år ville bidrage til PEN-Klubben med 50.000 kr. årligt. Derved har PEN-klubben for alvor bekendt kulør som hørende til det yderste venstre. 

De kommunistbegejstrede Plumbrødre, civilingeniør Niels Munk Plum og arkitekt Harald Plum, arbejdede begge på at nedbryde samfundet under den kolde krig.

Niels Munk Plum giftede sig en formue til ved bryllup med Anna Lise Henriksen, datter af den stenrige entrepenør H.J.Henriksen fra koncernen H + H.

De oprettede "Plumfonden" til støtte for røde foretagender. Bl.a. gruppen "Støt Christiania", hvor vor senere justitsminister Ole Espersen var sekretær, samt Solvognsfolk som Nils Vest og Britta Lillesøe, som var med til at bemægtige sig og uddele "julegaver" i Magasin og holde "indianer"spektakler i Rebild med blodposer kastet efter dronningen. Nils Vest har lavet flere propagandafilm, bl.a. for palæstinensere og venstrevredne film om Danmarkshistorien, som vises på Nationalmuseet! Solvognen lavede også ballade på borgerlige valgmøder for at hindre ytringsfrihed og demokrati.

Plumfondens ejendom, Dronningensgade 14 på Christianshavn har givet husly til adskillige røde organisationer, mens familien selv boede på Soløsevej i Gentofte ved Ermelunden.

Miljømæssigt var de ikke venstreorienterede: her gjaldt det om at skovle penge ind til H+H.

Plumfonden nedlagdes i 1981 efter at have uddelt ca. 5 millioner kr.  Der oprettedes så et par nye fonde: "Gamle Rosas Fond" samt "Fredsfonden" med Ritt Bjerregaard i spidsen til støtte for det kommunistiske fredscircus.

I 1985 overdrog ægteparret Plum 20 millioner kr. til fonden. Datteren Camilla Plum blev formand og fortsatte i forældrenes fodspor.

Niels Munk Plums broder, arkitekt Harald Munk Plum på Valdemarsvej 19 i Holte, oprettede ligeledes sit eget fond "1. Maj-Fondet" til støtte for røde revolter. Det tog sigte på propagandamateriale, arbejdskampe, aktioner og basisgrupper. Nogle af de strejker, fondet støttede, fik effektivt nedbrudt de pågældende arbejdspladser. Harald Plum var folketingskandidat for VS.

Og nu har PEN-klubben altså fået løfte om 100.000 kr. Til lykke. Har vi ikke vidst det før, så ved vi det nu: PEN-klubben har ståsted på den yderste venstrefløj.

Kilde: Klip fra tidsskriftet AKTION 1978

www.dendanskeforening.dk                              danskeren@danskeren.dk

Bestil bøger her - fra
Den Danske Forening

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller få alene INDSIGT-UDSYN tilsendt.

Du kan også vælge at støtte vores arbejde økonomisk.

Du tegner abonnement her

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810

                 det frie ord>>>

OPGØRET >>>Reconquista>>>