18.03.2006

Rigsadvokat Henning Fode har truffet en klar afgørelse

Rigsadvokat Henning Fode har truffet en klar afgørelse i sagen om Morgenavisen Jyllands-Postens Muhammed-tegninger.

Dermed er sagen slut.

At nogle muslimske kredse vil forsøge at få sagen ført videre ved Menneskerettigheds-Domstolen, det bliver deres egen sag.

Der er ikke nogen, der er blevet forhånet eller nedværdiget på grov vis!!

Det er muligt, at der er nogen, der er blevet fornærmet, men det er ikke ulovligt.

Den Danske Forening har igennem de seneste 19 år fået klistret adskillige "fornærmende" etiketter på sig, - også fra muslimske kredse.

Ved adskillige møder rundt om i landet har jeg personligt oplevet at få spærret indgangen til mødelokalet, hvor jeg var indbudt som taler.

Også i disse situationer har der været stor repræsentation af personer fra den islamiske kulturkreds. I Randers og Skanderborg i begyndelsen af halvfemserne, måtte mødet afholdes på fortovet.

Udlejeren af mødelokalerne var blevet truet og skræmt til ikke at huse Den Danske Forening.

Men det er nu historie.

Det budskab, Den Danske Forening bragte frem lige fra begyndelsen af foreningens virke, er i alt sin negativitet blevet til dagligdags vilkår i Danmark.

Bladtegnere må leve i skjul og frygt. Bladhuset på Ravnsbjergbakken i Viby J (Morgenavisen Jyllands-Posten) har sikkerhedsvagt ved hoveddøren.

Telefon-truslerne er mangfoldige.

Men Danmark har klaret Muhammed-krisen. Og der er over 140 dagblade rundt om i verden, der i solidaritet med Danmark og Morgenavisen Jyllands-Posten har bragt tegninger af profeten Muhammed.

Det kan være opmuntrende.

Men hvordan vil vi håndtere en ny sag af samme dimensioner om 20 år? Til den tid vil der være dobbelt så mange muslimer i Danmark og det øvrige Europa.

Hvis ikke europæiske politikere får sat en stopper for den katastrofale udvikling.

Der er politikere i Europa og Danmark der går i den tro, at det kun drejer sig om integration og kultur-kamp.

Disse naive og lemfældige personager er en stor risikofaktor.

Al historisk erfaring fortæller, at magt og indflydelse følger den tyngde, som man repræsenterer.

Sådan vil det også gå i Danmark. Jo flere personer fra den islamiske kulturkreds der er bosat i Europa og Danmark, - jo større vil deres indflydelse være.

Alle andre ræsonnementer er noget gedigent vrøvl.

Andre steder i verden er betingelserne ret så kontante. Islam-kulturkredsen ryster ikke på hænderne, når der skal holdes "Ret i Riget."

Den 15. marts skriver det store norske dagblad Aftenposten følgende:

"Både i Yemen og Jordan er avisredaktører smidt i fængsel, fordi de har trykt Muhammedtegningerne.

Måske risikerer en af dem dødsstraf. Norge har tradition for at være optaget af menneskerettigheder og dødsstraf i andre lande.

Derfor skal (udenrigsminister) Støre tage redaktørernes sag op, klart, offensivt og utvetydigt, over for de lande, det gælder.

Det er i den nuværende situation hans pligt.

Netop fordi Norge et havnet i en udsat og sårbar situation.

At undlade at gøre det kan nemt blive opfattet, som om Norge vælger at gå på listefødder for at undgå uønsket opmærksomhed fra muslimske miljøer og regimer.

Støre står så i fare for at udøve den form for selvcensur, som må undgås i Muhammedstridens kølvand, og som på længere sigt vil undergrave den ytringsfrihed, han har så stor tillid til."

Fra Den Danske Forenings side skal der lyde en opfordring til udenrigsminister Per Stig Møller om at følge Aftenpostens opfordring, og gøre sin norske kollega følgeskab.

Kilde: Dagbladet Politiken  lørdag den 18. marts 2006.

Læs INDSIGT-UDSYN her

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.