14.03.2006

Collapse of the idea of a moderate Muslim majority in Denmark

Forfatter: Red.

11 percent "perfectly understand" burning of flags and embassies and the boycott of Danish goods.

A recent pool among Danish Muslims: Less than half of them are directly against the violent reactions in the Middle East on the cartoons. 11 percent "perfectly understand" (»har fuld forståelse for«) burning of flags and embassies and the boycott of Danish goods. The Danish Minister on Immigration Matters (integrationsminsisteren) calls on them to reconsider whether Denmark is the right place for them to live.

Source:http://www.ugebreveta4.dk/smcms/Ugebrevet/10046/10548/10556/10557/Index.htm?ID=10557 (editor: The Danish Confederation of Trade Unions)

Another fact: In four weeks a newly formed organisation for moderate Muslims only attracted approx. 1.000 members out of (officially) 200.000 Muslims here. The hopeful Danes contributed approx. 12.000 “support-members”

Bestil bøger her - fra
Den Danske Forening