13.03.2006

Angstens selvcensuren er en realitet

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Men fri os fra nedskrevne regler for religiøs adfærd

Klar besked fra Danmark!!!

I den forløbne uge har Danmark oplevet angstens selv-censur.

Det startede hos Bane Danmark med plakaten på Nørrebro Station , hvor en reklame for "Islam-eksperten" Jørgen Bæk Simonsens seneste bog blev fjernet.

Alene ordet Islam var nok til at få ledelsen i Bane Danmark til at ryste på hænderne.

Underligt. Jørgen Bæk Simonsen er ellers en meget venlig mand overfor islam og muslimerne.

Han har i fuld alvor ved en konference på Københavns Universitet bragt det forslag frem, at der bør indføres parallel-lovgivning i Danmark.

En lov for danskerne og en for muslimerne.

Ja, De læste rigtigt!!!

Dernæst var det kultur-radikalismens hof-teater Betty Nansen Teatret på Frederiksberg, der valgte at takke nej til den verdenskendte norsk-pakistanske stand-up-komiker Shbana Rehmans.

Hun er muslim og hun er bl.a. kendt for sin satire over det middelalderlige islamiske syn på kvinder.

Derfor ville den nystiftede tværpolitiske forening "Kvinder for frihed" have hende til Danmark for at optræde på kvindernes kampdag 8. marts.

Trods en mail fra direktør Henrik Hartmann, Betty Nansen Teatret, hvor der blev givet udtryk for, at Shabana Rehman er en fantastisk og interessant stand-up-komiker, valgte direktøren at takke nej.

Begrundelsen lød:

"Hun kan ikke stå som eneste stemme i forbindelse med et arrangement på teateret. Betty Nansen Teatrets forestillinger bygger nemlig på "så stor en holdningsmæssig nuance rigdom som muligt".

Det tror vi så på, - men så heller ikke mere.

I EU-samarbejdet er der ligeledes ved at indsnige sig en stemning for, at EU skal komme de islamiske lande nærmere. Underforstået at de europæiske lande skal til at reducere den ubetingede ytringsfrihed.

I et oplæg fra EUs udenrigskommissær Benita Ferero-Waldner og den fælles udenrigs og sikkerhedsrepræsentant Javier Solana til EUs udenrigsministre, foreslår de, at EU prøver at finde fodslag med sammenslutningen af islamiske lande i OIC om en FN-resolution i kølvandet på Muhammed-krisen. 

EU-kommissæren Benita Ferero-Waldner udtalte før udenrigsministermødet i Salzburg fredag den 10. marts følgende:

"Selvfølgelig er vi meget kede af de scener, der har fulgt offentliggørelsen af tegningerne af profeten Muhammed. Og mens vi på den ene side støtter ytringsfrihed og beklager vold, så bliver vi nødt til at finde en vej væk fra den triste affære, og vi må skabe dialog mellem vores fremragende civilisationer."

Udenrigsminister Per Stig Møller afviser enhver udvanding af ytringsfriheden.

Han oplyser samtidig, at "Teksten skal ikke gøre andet end at præcisere, at religionerne er der for at blive, de spiller en stor rolle for verdenssamfundet."

Det lyder betryggende, men hvorfor melder ministeriet Fogh Rasmussen ikke ud med en klar besked om, at de islamiske lande må tage udgangspunkt i den vestlige tradition, der giver alle borgere ret til at ytre sig frit og uden nogen form for begrænsning?

EU-landene har intet at beklage!

At de islamiske lande er oprørte og føler sig ydmyget på profeten Muhammeds vegne, det er og forbliver deres egen sag!!

En fælles erklæring fra EU og OIC, som angiver retningslinier for adfærd i religiøse anliggender, - det er vejen til selvcensur.

Her kan Danmarks udmærkede udenrigsminister Per Stig Møller kun vælge ikke at deltage.

 

Kilde: Morgenavisen Jyllands-Posten, lørdag den 11. marts 2006.

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810