03.03.2006

Højrepopulistisk, højreradikal, fremmedfjendsk osv.

Forfatter: Ole Hasselbalch

Kunne vi snart blive fri for disse barnagtige adjektiver?!

I Jyllands-Postens tillæg International 21/2 fortælles, hvordan udviklingen i Holland svinger mod ”højre” efter striden om Muhammedtegningerne. På 3 spalter hører vi 6 gange om ”højre” dit og dat og 2 gange om ”fremmedfjendske” tilsvarende. Ifølge Kent Olsen i JP 19/2 omtales JP i Tyskland som ”højreradikal” og ”højrepopulistisk”.

 

Kunne vi snart blive fri for disse barnagtige adjektiver. De viser jo ikke andet, end at den, der bruger dem, savner evnen til at orientere sig i en verden under hurtig forandring.

”Folk er urolige for velfærdsstatens fremtid og den sociale sikkerhed”, siger den hollandske valgforsker, som refereres i International som begrundelse for ”højre”skreddet.

Er det særlig ”højreorienteret” at være det? Er JP særlig ”højreorienteret”, fordi avisen beretter om, hvad der faktisk foregår i denne verden? Er dansk Folkeparti, som massivt henter sine stemmer fra den traditionelle venstre side af salen, ”højre”orienteret? Er Den Danske Forening, som for 20 år siden fortalte det samme, som JP nu trykker, og som har en gammel SF-er i formandsstolen og en tidligere kommunist som næstformand, særlig ”højreorienteret”?

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810