14.11.2003

Danmarks fremtid

Forfatter:

Påstanden om, at Danmark er tvunget til at øge indvandringen af fremmed arbejdskraft, hvis vi skal kunne fastholde det høje niveau på velfærdsområdet, er atter dukket op i debatten.

Påstanden om, at Danmark er tvunget til at øge indvandringen af fremmed arbejdskraft, hvis vi skal kunne fastholde det høje niveau på velfærdsområdet, er atter dukket op i debatten.

Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen har i den forløbne uge været ude med den påstand, at Danmark i løbet af få år kommer til at mangle arbejdskraft.

Det samme har professor ved Handelshøjskolen i København, Niels Blomgren-Hansen i en kronik i Morgenavisen Jyllands-Posten den 12.11.
Blomgren-Hansen skriver bl.a. ”Skal vi redde velfærdstaten, er det på høje tid, at vi kommer ud af vores xenofobiske osteklokke og formulerer en offensiv indvandringspolitik.”

Det har man hørt før!
Men virkeligheden er, at ingen, - heller ikke beskæftigelsesministre eller professorer på Handelhøjsskoler - har mulighed for at bedømme, hvor stor et antal beskæftigede, der er behov for om blot ti år.
Aktuelt er situationen den, at Europas økonomi er i krise, og arbejdsløsheden hærger dybt, især i vore store samhandelslande som Tyskland og Frankrig og også nu i Danmark. Det er der mange årsager til bl.a. at en hel del produkter, som ikke længere kan fremstilles i Europa. Men hvor produktionen er flyttet til Asien og andre lavtlønsområder, hvor lønomkostningerne er minimale.

Denne udvikling er blevet kraftigt forøget, efter at Kina er kommet med i Verdenshandelsorganisationen. Det er en faktor, der vil ramme ethvert vestligt land, og derfor kan problemet om ganske få år være, at Danmark vil ha’ et stort overskud af arbejdskraft fra fremstillingsindustrien.

Vi bør ikke lave de samme dumheder, som man gjorde i England i 60’erne, hvor mange tusinde fra Asien blev lukket ind for at arbejde i tekstilindustrien, hvor arbejdspladserne ganske få år efter flyttede til de områder, indvandrerne kom fra.
De lever nu som et etnisk proletariat i midtengelske byer på lave offentlige ydelser.

Dernæst vil presset på rationaliseringer, - og robottiseringen i danske virksomheder stige markant, med den følge, at færre personer vil være beskæftiget i den tilbageblevne industri.

Derfor skal Danmark ikke ha’ flere fremmedarbejdere. Vi skal derimod af med dem, vi har, og dernæst øge vore uddannelser og forskning, så nye højtlønnede virksomheder får de bedste muligheder for at vokse.

Det er der perspektiv i, og det er løsningen for Danmark.

Poul Vinther Jensen


Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810