07.01.2017

Nationalmasochisme?

Forfatter: Harry Vinter

Har vi at gøre med anti-hvid racisme?

Nationalmasochisme?

I anledning af 100-året for Danmarks salg af De Vestindiske Øer rejses der fra flere sider krav om undskyldning og erstatning til efterkommere af de afrikanske slaver på øerne.

Det havde ellers været nærliggende at benytte 300-året i 2016 for oprettelsen af "Slavekassen" til løskøb af danske slaver i Nordafrika til at kræve undskyldning og erstatning til familierne til de danske slaver. Slavekassens midler rakte kun til løskøb af et fåtal af de danskere, som endte i muslimsk slaveri.

Men ingen rejste krav om undskyldning eller erstatning!

Er det fordi, danske slaver anses for mindre værdige end afrikanske slaver? Har vi at gøre med anti-hvid racisme?

Under alle omstændigheder bør der rejses krav til landene i Nordafrika om at sige undskyld og betale erstatning til Danmark.

Bestil bøger her - fra
Den Danske Forening