10.11.2016

Jøder skal kunne forfølges på Nørrebro

Forfatter: Red.

Deltagere i manifestation for Krystalnatten forfulgt af AFA-fascister

 

Beretning: Vi møder 3 mand fra For Frihed og en dokumentarist (med videokamera) op til Krystalnattens fakkelmanifestation på Gammeltorv onsdag d. 9. november kl 17, med temaet ”YTRINGSFRIHED – ALLES RET!” og ”NEJ TIL RACISME”.

Fakkelmanifestationen er støttet af:

SOS Racisme

New Outlook

Det jødiske samfund i Danmark

Dansk El-Forbund København

Rør- og Blikkenslagernes Fagforening

HK It, Medie og Industri

Byggefagenes Samvirke

Europæiske Jøder f. retfærdig fred (EJJP)

Tro i Harmoni

FN-forbundet

 

Og følgende talere er på programmet: - Hans Goldstein, øjenvidne til Krystalnatten i Wien - Õzlem Cekic, debattør og brobygger - Anders Jerichow, journalist - Leif Søndergaard, Dansk Magisterforening.

Medbragt har vi 2 skilte med teksten ”Stop jødeforfølgelserne på Nørrebro”. Da 2 af os har kameraer med, bliver folk hurtigt mistænksomme, og spørger hvad vi laver derinde. Da et par af dem ser vores skilte, bliver de dog mere rolige, da de er enige i at jødeforfølgelserne på Nørrebro skal stoppes.

Vi hører første tale og går lidt rundt og tager billeder. Pludseligt bliver vi kontaktet af politiet, som gerne vil have at vi oplyser navn, adresse og fødselsdag. Anledningen er at de er blevet kontaktet af arrangørerne af demonstrationen, men politiet står fast på at de normalt registrerer alle dem der tager billeder til disse demonstrationer. Vi så dog ikke at nogen de andre fotografer blev registreret.

Jeg - den ene demonstrationsdeltager - går hen over Gammeltorv med den ene medbragte skilt i hånden, men bliver hurtigt stoppet og bliver i et truende tonefald fortalt at jeg skal forlade demonstrationen. Dårligt når jeg at spørge hvorfor vi ikke må give udtryk for at jødeforfølgelserne på Nørrebro skal stoppes, nu hvor det er demonstrationens tema og der er indbrudt jødiske talere og flere jødiske organisationer offentligt støtter demonstrationen, før skiltet bliver revet ud af hånden på mig og ødelagt.

Politiet er hurtige til at bryde ind og stoppe den voldelige fremfærd mod mig. De registrer dog ikke de primært 2 personer der har været aggressive mod mig, men fører mig uden videre væk. Politiet fortæller os 3 og dokumentaristen at vi kan stå nede bagerst bag deres afspærring og tage billeder. Der står vi så med det sidste skilt og det israelske flag, men det er tydeligt at vi er upopulære.

Hurtigt får vi øje på flere AFA’er og Simon Bünger, som alle har travlt med deres telefoner. Et par AFA’er mere støder til, og vi er nu ikke i tvivl om at de er ved at samle folk. Vi vælger derfor at tage hjem da vi ikke længere kan deltage i demonstrationen, og mærker optakt til ubehageligheder fra AFA.

På vej væk fra demonstrationen bliver vi fulgt af Simon Bünker, som går alene med sin telefon i hånden et stykke bag os. Han følger os helt hen til den bil vi er kommet i, og sørger for at tage video af nummerplade o.s.v.

Der er medsendt et billede af Øslem på scenen – IMG_3570.JPG

 

En anden deltagers beretning:

Vi møder op med intentionen om at støtte sagen, mod forfølgelsen af jøder, helt konkret på Nørrerbro hvor det måske er sværest for jøder at færdes, med religiøse symboler. Hvorfor skal jøder gemme deres symboler, når muslimer skilter så massivt med deres i det offentlige rum. FOR FRIHED tør godt vise deres flag og sige gennem skilte at der er et problem. Men vi må fortrække fra området efter koporlige advarsler fra de samme mennesker som gør livet svært for jøderne. Hele dette arrangement er styret af mennesker (den yderste venstrefløg )der tilsyneladende ikke bakker jødernes sag men er volds parate overfor dem der tør bakke jøderne op.

Youtube video af optrinnet (kun lyd): https://www.youtube.com/watch?v=p6W1njb335I

 

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810