22.02.2006

Begavet analyse fra Herbert Pundik

"Vi kan føre en dialog om sameksistens med individuelle muslimer, men ikke med islam"

Fhv. chefredaktør for Dagbladet Politiken Herbert Pundik skriver søndag den 12. februar i sin "gamle avis" under overskriften "Opgør mellem islam og kristendommen" bl.a.:

"Den islamiske verden føler, at det er under belejring af Vesten, i første række af USA og dets allierede. Afghanistan og Irak nævnes som eksempler, og antiterrorkrigen, der har mistænkeliggjort enhver med et arabisk pas eller mellemøstligt udseende og udpeget dem til særbehandling.

En dialog med de politiske systemer i de arabiske lande er ingen løsning, blandt andet fordi den må foregå på disse repressive systemers vilkår, men også fordi de står for fald.

Den eneste opposition i disse lande er religionen, der er i fremmarch, som det kan konstateres af valgene i Egypten, Irak og de palæstinensiske områder.

Det er karakteristisk for forholdene, at de moderate arabiske stemmer, der findes, ikke lader sig høre af frygt for at blive stemplet som provestlige.

Konklusionen er, at vi kan føre en dialog om sameksistens med individuelle muslimer, men ikke med islam, fordi ingen har myndighed til at tale på islams vegne."

Herbert Pundik hævder i sin udmærkede artikel, at afbrændinger af danske flag og massedemonstrationer ikke blot er protester mod Vesten, men også indirekte en styrkeprøve mellem oppositionen og magthaverne, der i befolkningernes øjne er allieret med vestlige interesser.

Pundik slutter sin artikel med følgende:

”Afgørende er det at konstatere, at problemet er forholdet mellem islam og den mere eller mindre kristne verden. Det ligger under overfladen af de politiske interessekonflikter mellem Vesten og den muslimske verden som optager os.

Før vi kan tackle det, må vi erkende det.”

Kilde: Dagbladet Politiken, søndag den 12. februar 2006.

Bestil bøger her - fra
Den Danske Forening