21.02.2006

Stå aldrig til søs, lad de andre stå:

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Når frygt fører til forebyggende kapitulation og selvmord af angst for døden

Opfordring til chefredaktørerne!!!

I admiralens vise er der et omkvæd, der lyder cirka sådan: "Stå aldrig til søs lade de andre stå, du får stribevis af kors og bånd og stjerner på".

Det omkvæd har jeg haft i ørerne i den seneste tid.

I den turbulente tid, Danmark og Vesten har været ude i omkring Muhammed-tegningerne, har der været mange ledende artikler i de vestlige dagblade, hvor man forsvarer ytringsfriheden og tager afstand fra de muslimske optøjer og afbrændinger af ambassader og flag.

Men få har valgt at trykke de 12 Muhammed-tegninger i solidaritet med kollegaen Morgenavisen Jyllands-Posten.

I Danmark er der ikke en eneste avis, der har vovet det. I Norge blot et enkelt tidsskrift, men ellers har Norden været totalt tavs!!!!

Dog ikke Sverigesdemokraternes hjemmeside, der i få timer viste Muhammed-tegningerne.

Herefter tonede det svenske udenrigsministerium og landets efterretningstjeneste SÄPOs totalitære sindelag frem, ved omgående at lukke hjemmesiden.

For det svenske folk må denne hændelse være rystende.

For svenske statsretseksperter må det være ubærligt, - hvis man mener noget alvorligt med den svenske forfatning!!

En del europæiske dagblade har dog vist deres solidaritet med Morgenavisen Jyllands-Posten, ved at trykke en del af de berømte tegninger. Især i Tyskland og Frankrig.

Selv i USA har der været nogle stykker, der har vovet at trykke enkelte tegninger.

Det gælder New York Sun, Philadelphia Inquirer og Austin-American Statesman.

På gratisavisen New York Press sagde samtlige fire journalister op i protest, da udgiveren forbød dem at trykke tegningerne.

Det giver stof til eftertanke.

Hvad er der sket med Vesten, siden Salman Rushdie udgav ”De sataniske vers”? Dengang støttede mange europæiske forlag Rushdie ved at udgive særudgaver.

Bogmessen i Frankfurt udelukkede i 1989 iranske forlag fra at deltage. I 1991 blev den italienske oversætter af ”De sataniske vers” hårdt såret ved et attentat, og den japanske oversætter blev stukket ned.

Det tegner ikke godt for fremtiden og ytringsfriheden i Vesten.

At begrænsningerne af ytringsfriheden har sine fortalere i Europa, gør det ikke bedre.

Fhv. statsminister Poul Nyrup Rasmussen fortsætter sin kritik af ministeriet Fogh Rasmussens håndtering af Muhammed-sagen.

I et stort opsat læserbrev i den ansete ugeavis European Voice, der hver torsdag sælges i kiosker og omdeles til tusindevis af magthavere, beslutningstagere, EU-politikere og mediefolk i Bruxelles, angriber Poul Nyrup Rasmussen sin efterfølger Anders Fogh Rasmussen for ikke at ville mødes med ambassadører fra de muslimske lande.

Hvad skulle det hjælpe. De ville blot ha`, at statsministeren skulle ned på  knæ og sige undskyld på hele nationens vegne.

Det kan han ikke!!!

Men der er mere i vente.

Europarådet vil opfordre den danske regering til at skride ind over for fjendtlighed og diskrimination mod muslimer.

Opfordringen kommer i en rapport fra Den Europæiske Kommission mod Racisme og Intolerance (ECRI), som vil blive offentliggjort senest i april.

ECRI har tidligere været en kritisk røst mod den danske regering og de danske myndigheders behandling af indvandrere og muslimer i Danmark.

Den nye rapport vil angiveligt være endnu skrappere over for regeringen end de tidligere rapporter.

Rapporten er den tredje fra ECRI vedrørende Danmark.

Det kan man kun opfatte som en komplement!!!

Uagtet, at Nyrup Rasmussen i Europa-Parlamentet hævdede, at offentliggørelsen af Muhammed-tegningerne "var arrogant, respektløst og et udtryk for en total mangel på viden om islam. Og jeg vil gerne understrege, at tegningerne ikke var udtryk for den almindelige danske befolknings holdninger".

Det stemmer ikke med de seneste tre vælgerundersøgelser. Ifølge dem er Nyrup Rasmussens gamle parti Socialdemokratiet stærkt på vej til Arbejdermuseet i Rømersgade i København.

Sådan kan det gå for en stor og betydningsfuld bevægelse, når man svigter sine egne, - til fordel for en ideologisk internationalisme.

Et vesteuropæisk land som Danmark kan ud fra sine egne vestlige værdibegreber ikke være - uvenlig - nok overfor muslimske værdibegreber.

De er som ild og vand!!! 

Koranen er et livsvarigt adfærdsdirektiv. Det er kontrol og umyndiggørelse af det enkelte menneske.

Den slags burde Europa være færdig med efter Det Tredje Rige i Tyskland.

Derfor bør Europa og det øvrige Vesten tage et opgør med islam og gøre muslimerne klart, at vi er et sekulært område.

Der ikke kan bruge åndsforsnærende islamiske traditioner til noget som helst.

At Danmark er kommet i førertrøjen i denne sag er udmærket.

Denne opfattelse er der andre, der har.

Søndag den 12. februar, bragte Dagbladet Politiken en artikel fra Der Spiegel af en af Tysklands skarpeste kommentatorer Henryk M. Broder under overskriften ”Jyllandsposten blev svigtet”.

Her skriver Henryk M. Broder bl.a.:

"Johannes Groos, der var en ægte konservativ med sans for historiske sammenhænge sagde engang: "Modstanden mod Hitler og nazisterne vil vokse, jo længere Det tredje Rige ligger tilbage i tiden".

Man tør slet ikke tænke på, hvordan den politiske klasse ville reagere, hvis landet virkelig blev truet af en totalitær fare, uanset om den så kom fra højre eller venstre.

Men man kan og skal dog tænke på, hvad der ville ske i Tyskland, hvis en tysk avis som ”Frankfurter Rundschau” eller ”Süddeutsce Zeitung” trykte tolv karikaturtegninger af profeten Muhammed på samme måde som der hver dag bliver trykt karikaturtegninger af Jesus, paven og hans fodfolk.

Man behøver blot at kaste et blik på Danmark, hvor Jyllands-Posten for fire måneder siden tog sig den frihed at gøre netop det.

Siden da har harmen raset i den muslimske verden, som om man i en forstad til København havde opdaget endnu et Abu Ghraib-fængsel."

I artiklen kommer H.M. Broder ind på den norske undskyldning i forbindelse med det norske tidsskrift, der i solidaritet med Morgenavisen Jyllands-Posten trykte Muhammedtegningerne.

Den norske udenrigsminister Störe sagde i den forbindelse, ”det er ikke fremmende for dialogen mellem forskellige kulturer og mennesker med forskellig religion”.

Hertil siger H.M.Broder:

Hvad kalder man den slags? Forebyggende kapitulation?

Selvmord af angst for døden?

Bidrag til det multikulturelle liv hvor den ene side spiller fornærmet, og den anden side straks tager afstand fra sig selv?

Eller er det simpelthen et vekselspil mellem afpresning og opportunisme?"

Ja, det er lige hvad det er.

Det er få, der stiller sig solidarisk med Morgenavisen Jyllands-Posten, der i dag står som en lysende fakkel i dansk og europæisk presse!!!

Det må som Henryk M. Broder antyder være angsten, - eller angsten for at være udenfor det gode selskab, der afholder de bange redaktører og bladudgivere.

Det er her man taler om dialog! Det er her man i over tyve år ukritisk har plæderet for en grænseløs indvandring! Det er her man i dag tilskynder til forsoning med nogle af verdens mest totalitære regeringer!!

Det er en utilgivelig naivitet.

Nej, det er konfrontation der er brug for.

Det er redaktører som "tør stå til søs".

Som den tjekkiske avis Pravo, Prag skrev den 10.februar.

”i fordømmer Europas mangel på solidaritet med Danmark i striden om offentliggørelsen af karikaturer, der afbilder Profeten Muhammed.

EU burde for længe siden have signaleret klart og umisforståeligt, at "i dag er vi alle danskere".

 

 

Kilder: Dagbladet Information, weekend 11.-12. februar 2006

          Dagbladet Politiken/Der Spiegel, lørdag den 4. februar 2006.Oversættelse Mette Skodborg.

          Ritzau.

          Morgenavisen Jyllands-Posten, søndag den 19. februar 2006.

          JP Århus, fredag den 17. februar 2006.

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810