09.01.2006

Folkevandring ikke blot et problem for Europa

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Kommentarer fra Times of India og Wall Street Journal

Problemerne med indvandringen fra tredjelandene er ikke blot et problem i Europa.

Australien og USA er ramt lige så hårdt.

Det er levevilkårene i de fattige lande, der får mennesker til at bryde op i håb om at kunne få en bedre tilværelse i de rige industrialiserede lande.

Men her er der i forvejen overskud af arbejdskraft, når det gælder det grove produktionsarbejde, - det er på vej til de fattige lande.

Derfor er det klog politik at stoppe den illegale indvandring med hård hånd.

Der er etniske ghettoer nok i den vestlige verden, der ikke har udsigt til nogen meningsfuld tilværelse. De muslimske indbyggere der magter og ønsker ikke at blive en del af den vestlige verden.

Hvis globaliseringen fortsætter, kan det betyde, at levevilkårene i Den Tredje Verden forbedres så meget, at ethvert argument for indvandring herfra totalt har tabt sit indhold.

Optøjerne i Frankrigs storbyer er blot et eksempel på, hvor forfejlet en politik vesten har ført på dette område.

To store internationale dagblade har taget problemet op. Den 29. december skriver Times of India bl.a.: 

"Fra Paris til Sydney rammes den vestlige verden af raceoptøjer som påmindelse om en mislykket integration af indvandrere fra tredje verdenslande.

De dynamiske vestlige økonomiers demografiske forskydninger resulterer i mangel på jobkvalificerede unge, mens Den Tredje Verden har overtal af mennesker og for få job.

Indvandringen ligner den logiske løsning. Men mennesker er ikke bare økonomiske aktører, der rationelt søger at maksimere deres individuelle interesser. De er også kulturbærer.

Indvandrere føler sig utrygge i deres værters lande, og værterne føler, at deres generøsitet strækkes for vidt.

Globaliseringen kommer næppe til at fungere, før vi udvikler en ny universel kultur, der giver folk fra Den Tredje Verden lige så gode muligheder som vesterlændinge."

 

Den 28. december skriver det amerikanske dagblad Wall Street Journal bl.a.:

”Den mexicanske præsidents kritik af det planlagte sikkerhedshegn ved USAs sydgrænse er forfejlet, især hans sammenligning med Berlinmuren.

Fox overser, at østtyskerne opførte denne for at hindre deres eget folk i at flygte - ikke for at holde en syndflod af ulovlige indvandrere ude. Det er snarere Mexicos regeringer, der ligner DDRs ved at skabe så utålelige tilstande, at et stort tal af dens borgere ikke ser anden udvej end flugt."

 

Kilde: Dagbladet Information, fredag d. 30. december 2005.

  

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810