28.01.2004

Korthuset vakler

Forfatter: Harry Vinter

”Beklageligt, at jeres korthus skal rive ytringsfriheden med sig i faldet”, slutter Lars Hedegaard til PEN...

Korthuset vakler

”Det er beklageligt, at jeres korthus skal rive ytringsfriheden med sig i faldet”, slutter historikeren Lars Hedegaard henvendt til PENs generalforsamling i aften.

(PEN er en forening af skribenter, som går ind for ytringsfrihed for alle med ”rigtige meninger”)

Lars Hedegaards afslutter sin artikel med disse ord:

 I sidder i det hele taget centralt i en politisk klasse, der gennem de seneste tyve år ikke har bestilt andet end at have uret i alle forudsigelser om den muslimske tilvandring til Danmark. Med høj cigarføring og høj moral har en absolut enig meningselite med magt over universiteterne, forskningsinstitutionerne, store dele af medierne og folkekirken gennem årtier belært en stadig mere skeptisk befolkning om det storslåede i den multikulturelle velfærdsstat, der engang skal komme. De samme kredse har gennem årtier haft monopol på at rådgive ministerierne og den lokale administration om at udvise forståelse for imamernes magtkrav. Også den nuværende regerings imødekommende holdning til muslimske særkrav skyldes rådgivning fra den elite, som PEN er del af.

Afstanden mellem det multikulturelle paradis, I har lovet befolkningen, og den virkelighed, befolkningen kan iagttage, er blevet stor, og jeg forstår godt, at I er rasende over, at vi har skrevet det i en bog. Det er beklageligt, at jeres korthus skal rive ytringsfriheden med sig i faldet.

Kilde: Kronikken i Berlingske Tidende 28/1 2004

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810