01.04.2016

Muslimsk fredsbevægelse i støbeskeen?

Forfatter: A. P. Rielsnar

"Jeg skammer mig over islam", siger talsmand

 

"Vi var nogle stykker, der sammen udviklede ideen", siger bevægelsens uofficielle talsmand Hassan bin Mustapha. "De mange blomster på La Bourse pladsen fik os til at tænke på blomsterbørnene - hippie-bevægelsen i 1960'erne, som havde "make love - not war" som slogan. "Det skal være slut med bomber", siger Hassan. "Nu skal vi muslimer møde vore medmennesker med blomster".

Ved siden af Hassan står Fatima, en pige på omkring 20 år. Hun har udskiftet tørklædet med en krans af flettede blomster på bedste hippie-maner. "Jeg skammer mig over islam", siger hun. "Når vi ser på de samfund, vi muslimer har skabt fra Marokko i vest til Pakistan i øst, så har vi ærligt talt ikke noget at være stolte af. Tvært imod. De fleste mennesker i muslimske lande går mest op i, hvordan de kan komme til at flytte til et kristent land. Og  når de så er flyttet, så begynder de at belære deres værtsfolk om, hvordan de skal leve deres liv. Jeg skammer mig!"

Den nye fredsbevægelse er opstået i det muslimsk dominerede kvarter Molenbeek i Brussels som reaktion på den nylige terror, men den har hurtigt fundet tilhængere i stort set hele den muslimske verden. Selv i IS-kontrollerede områder kan man nu se unge gå rundt og sætte blomster i krigernes geværløb.

Hassan bin Mustapha tilføjer: "Når vi muslimer kommer til et nyt land, skal vi tænke på de vise ord, som den amerikanske præsident Kennedy sagde: "Spørg ikke, hvad dit land kan gøre for dig. Spørg, hvad du kan gøre for dit land".

"Ud med bomber og ind med blomster", siger Fatima, mens hun giver mig et knus og en tulipan, før vi skilles.

.

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810