19.03.2016
Hvad har man et søværn til?
Forfatter: Harry Vinter
Det er en falliterklæring at betale et ikke-europæisk land for at beskytte EU's grænser
Bytte-købmand aftalen med Tyrkiet vil næppe reducere strømmen af immigranter nævneværdigt. I første omgang vil den enkelte immigrant miste tilskyndelsen til at sejle over Ægæerhavet, men strømmen vil finde nye veje. Sommeren står for døren, og strømmen over Middelhavet til Italien og Spanien vil blive så meget desto større.
Befolkningseksplosionen i Mellemøsten og Afrika fortsætter med uformindsket styrke, og der er ingen ende på strømmen. De, som tror, at immigrantstrømmen skyldes krigen i Syrien, har misforstået, hvad det er for et problem, vi står overfor.
Løsningen på problemet er enkel. Tilsammen råder EU-landene over et imponerende søværn, som sagtens ville kunne afpatruljere de potentielle ruter over Middelhavet og Ægæerhavet og som sagens kunne tvinge de forskellige former for landgangsbåde til at vende om.
Man behøvede kun af tvinge et beskedent antal både til at vende om, før strømmen ville ebbe ud. Og skulle nogen have held til at slippe igennem, skulle de naturligvis straks sendes retur.
Det er den politiske vilje, der mangler. Enkelte mellemeuropæiske lande som Polen, Ungarn og Slovakiet har forstået situationens alvor og fortjener dansk opbakning. Men den får de næppe fra en dansk statsminister, hvis ambition synes at være at agere skødehund for Tysklands rigskansler.
At EU's ledere oven i købet åbner døren på klem for tyrkisk medlemskab bidrager yderligere til katastrofen.
Hvis interesser tjener EU's ledere? Hvorfor vil de ikke beskytte Europa?
Udskift dem, før det er for sent!
.
|