21.11.2005

24 forfattere, som aldrig bliver klogere,

Forfatter: G.Johnsen

- har udgivet en bog om noget så originalt og banebrydende som "frygten for de fremmede"

24 forfattere - Danmarks litterære expertise? - har udgivet en bog om ”Frygten for de fremmede”.

Hvor længe skal vi høre på det sludder? Det er som nålen på en slidt gammel grammofonplade, der kører i samme rille med Beate Winklers og konsortiers mantra om ”xenofobi”.

Nordens folk har altid gerne rejst ud i den store verden, vikinger og navere, polarforskere og udvandrere, nutidens rygsækfolket eller overforkælede turister. De ville se verden og dens folkeslag. Ingen lider af ”xenofobi”!
Fobier er sygelige og ubegrundede.
 
Derimod findes der særdeles velbegrundet frygt i Europa, baseret på kendsgerninger, som man ikke kan komme uden om, selvom nogle lukker øjnene.

Hvem er den litterære expertise?

Peter Madsen er minsandten professor. Hatten af mine herrer!
Han hører til 68`erne, og de stod højt i kurs i 70´erne! Han selv rullede sig ud både i ”Politisk Revy” og i det kommunistiske tidsskrift ”HUG!”, som var knyttet til forlaget ”Tiderne skifter”.
Magister Peter Madsen med de rigtige meninger kom i 1973 med i et 3-mandsudvalg, der skulle bedømme en doktordisputats ved universitetet i Bergen, "et hverv, han med sine præstationer aldrig ville få i Danmark”, sagde professor Billeskov Jansen dengang.
Peter Madsen kaldte doktoranden Atle Kittangs afhandling for "epokegørende" og Kittang blev professor i Bergen.
Den ene hånd vasker den anden. Det var jo sådan 68´erne kom frem!
Så ovennævnte norske professor Kittang blev ”sagkyndig” fødselshjælper, da magister Peter Madsen små 5 år senere søgte stillingen som professor ved Instituttet for Litteraturvidenskab. Det blev ikke uden spektakel (JP 9.12.77 og Berl. 2.9.78 )
”En skandale”, mente professor Billeskov Jansen med tanke på Madsens kvalifikationer.

Mens nogle akademikere har erkendt deres ungdoms tåbelige falden-på-halen for den kommunistiske tro, har Peter Madsen beholdt sine røde briller på.

Blandt de 24 forfattere finder man også Peter Duelund, også han 68´er – naturligvis.
Han studerede ”kultursociologi”, rullede sig ud i ”Det nye Samfund”, var medstifter (1969) og i ledelsen af  ”Projekthus” (”Huset”) i København, som hurtigt blev en narko-bule og måtte lukke en tid. Da han ville flyve til Thylejren i ballon, havnede han i Malmø. Her proklamerede profeten socialismens snarlige komme!
Hans bog ”På vej mod et nyt samfund” (Høst 1971) fortæller, hvordan man ville afprøve nye samfundsformer. Den nævner plakatangreb på F.L.Smith, verdensbanksdemonstrationen, slumstormninger, som arrangeredes fra ”Projekthus” etc.
Ikke mindst det politiske Projekthus Teater havde Duelunds hjerte. Dermed fik han også foden indenfor i det venstrevredne Teatervidenskabelige Institut ved Københavns Universitet under den norske professor Kela Kvam !

Kela Kvam var i øvrigt med i ovennævnte 3-mands-bedømmelseskomité (sig nu ikke klike!), der skulle kikke Peter Madsens kvalifikationer efter i sømmene, jvf. Billeskov Jansens kronik i Berlingeren 16.9.78 om ”Marxistisk Strategi”.

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810