22.10.2015

Når DR inviterer til debat

Forfatter: Red.

og faktaoplysninger bliver et problem.

"Debatten" i DR

Refereret efter oplysning fra Ole Hasselbalch.

 

Den 21/10 kom der en opringning fra en forhåndsinterviewer i DR, som gerne ville have Ole Hasselbalch med i programmet ”Debatten” fredag den 23. om den aktuelle flygtningekrise.

Hasselbalch erkærede sig villig til at stille op og blev dernæst spurgt af forhåndsintervieweren, hvad hans holdning var til nedbrændingen af asylcentrene i Sverige. Han svarede, at når de svenske myndigheder lader deres borgerne i stikken, er det forventeligt, at folk i de små lokalsamfund derovre forsvarer sig selv og deres familier mod at få hundredvis af ”flygtninge” ind, som vil ødelægge området.

Til forhåndsinterviewerens bemærkning om, at der er tale om mennesker, der flygter fra krig, konstaterende Hasselbalch med henvisning til tal, at det med den eksplosive befolkningsudvikling i Mellemøsten (konkret Syrien), vanskeligt kan undgås, at man dernede kommer op at slås indbyrdes. Vi løser ikke noget ved at lade disse mennesker forlade deres lande i stedet for at blive og kæmpe for at rette op på forholdene dér. Han konstaterede også, at ca. 4/5 af dem, der nu kommer til Europa, ifølge undersøgelser er unge, friske mænd, og at Jyllands-Postens nylige opinionsundersøgelse af muslimer viser, at en massiv del af dem, de er her i landet vil have Koranen som grundlag for dansk lovgivning. Hvad vil det føre til på sigt, hvis vi accepterer, at mængder af mennesker med den holdning slår sig ned her?

Forhåndsintervieweren anede tilsyneladende intet om disse forhold og bemærkede, at det, Hasselbalch sagde, var et ”problem”. Kort efter kom en sms: ”Hej Ole, jeg siger dig mange tak for din tid, men redaktionen har desværre valgt nogle andre debattører …”

Tilfældet viser igen-igen, hvad der foregår i DR:

Man opererer ud fra nogle tankeskabeloner mht., hvordan verden ser ud, som på centrale felter ikke svarer til den virkelige verdens indretning. Disse skabeloner forlanger DR imidlertid respekteret i sine debatudsendelser. Det gør i så henseende hverken fra eller til, om en mulig debattør er veldokumenteret – falder hans eller hendes svar i forhåndsprøvningen uden for skabelonerne, sorteres pågældende normalt fra.

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810