04.02.2015

Apropos Inger Støjbergs biografbesøg

Forfatter: Harry Vinter

Nej, det kunne ikke lige så godt have været danskere.

APROPOS INGER STØJBERGS BIOGRAFBESØG

Nej, det kunne ikke lige så godt have været danskere!
En hyppig reaktion på Inger Støjbergs meget omtalte biografbesøg, lød, at de larmende unge mennesker lige så godt kunne have været danskere.
Men det ved dem, der siger det, udmærket godt, at det ikke kunne. De taler imod bedre vidende. Denne virkelighedsfornægtelse minder mig om en voldtægt, som fandt sted for snart 20 år siden.
Den 24. november 1995 blev en 15-årig dansk pige voldtaget af en tyrkisk klasse"kammerat" på skoletoilettet på Charlotteskolen i Hedehusene.
Da sagen kom frem, var det ikke så meget pigens velbefindende, der interesserede skolens ledelse. For den gjaldt det om at få sagen dysset ned.
"Det kunne jo lige så godt have været en dansk dreng og en tyrkisk pige", udtalte skoleudvalgsformanden.
Siden har jeg mange gange haft lyst til at ringe til skolen for at spørge, om en tilsvarende episode skulle være indtruffet mellem en dansk dreng og en tyrkisk pige, men det ville blot have været en tom demonstration. For det ved alle og enhver jo udmærket, ikke er tilfældet.
Men jeg har i de forløbne snart 20 år holdt grundigt udkik i alle medier efter bare et enkelt tilfælde af voldtægt begået af en dansk dreng mod en tyrkisk pige. Jeg er i den forbindelse stødt på masser af voldtægter, men de er alle blevet begået af drenge "af anden etnisk herkomst end dansk" imod danske piger. Jeg har ikke kunnet finde frem til et eneste eksempel på det modsatte, så indtil nogen præsenterer mig for et sådant, vil jeg vove at påstå, at det ikke findes.
Og tilsvarende gælder unge, som udviser en støjende og truende adfærd. I maj 2014 gik en gruppe unge "af anden etnisk herkomst end dansk" amok i Palads biografen i København, da andre gæster bad dem om at dæmpe sig. De trak kniv og overfaldt dem, som havde formastet sig til at bede dem om at dæmpe sig.
Nej. Kom ikke og påstå, at danske drenge opfører sig på samme vis. I så fald vil jeg gerne vide hvor og hvornår?
Én ting vil jeg bebrejde Inger Støjberg, og det er, at hun omtalte ballademagerne som "indvandrerdrenge". Det er en grov generalisering. Jeg tør æde min ældste hat på, at de hverken var kinesere eller srilankanere. Mon ikke de var fra et sted i den muslimske kulturkreds?

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810