04.11.2005

FN-rapport anbefaler øget indvandring til Europa

Forfatter: Poul Vinther Jensen

alt imens arbejdspladserne flytter bort fra Europa

Udenrigsminister Per Stig Møller skal være kritisk overfor den FN-rapport, som Den Globale Kommission for International Migration netop har afleveret til FN.

Alt imens europæiske regeringer kæmper med store budgetunderskud, store arbejdsløshedsproblemer, virksomhedsflytninger til Asien og andre lavtlønsområder, er der kommet en ny FN-rapport, der hævder, at Europa har brug for en kæmpe indvandring i fremtiden.

Det er Den Globale Kommission for International Migration, der netop har afleveret en 88-siders ekspert-rapport til FNs generalsekretær Kofi Annan.

Det er den forhenværende svenske migrationsminister Jan O. Karlsson , der har været formand for den Globale Kommission.

I et telefon-interview med Dagbladet Information´s Bjarke Møller siger Jan O. Karlsson følgende:

”Millioner af mennesker vil komme ind i Europa, og det kan man ikke stoppe. Selv om nogle kortsynede politikere siger, at man må lave handelshindringer, bygge nye mure og forhindre indvandrerne i at tage arbejdspladser hos os, er kendsgerningen, at Europa har brug for mere arbejdskraft og indvandring i de kommende år.”

Karlsson henviser bl.a. til, at europæiske virksomheder får brug for indvandring i stor stil, og hvis ikke de får det, vil de flytte væk.

Jeg skal ikke gøre mig til ekspert på fremtiden.

Men som udviklingen er i øjeblikket og mange år frem, er der mange virksomheder i Europa, der allerede har fuld gang i udflytningen af det enkle samlebåndsarbejde. Det sker overalt i Europa. I voksende omfang også højteknologisk arbejde.

Årsagen er forskellen på lønomkostningerne.

I Europa er en timeløn ca. 200.kr inklusiv pension og omkostninger. I Asien er det fra 15. til 20 kr. alt inklusiv.

Nogle steder mindre!

Man må derfor stille Jan O. Karlsson det spørgsmål:

Hvad skal de mange millioner faglærte og ufaglærte europæiske arbejdere beskæftige sig med i fremtiden? Det er allerede et stort problem.

Men den vestlige verden inklusiv Danmark har naturligvis et medansvar for udviklingen på den fælles klode, vi bor på.

Men Europa har ikke gode erfaringer med at modtage billig arbejdskraft fra tredjelande. Heller ikke ud fra rent økonomiske betragtninger.

Se blot til Storbritannien, hvor man for få årtier siden hentede arbejdskraft fra Asien til den britiske tekstilindustri. I dag lever disse mennesker som arbejdsløse uden udsigt til nogen fremtid i Storbritannien. Deres arbejdsplads i Storbritannien, er nemlig flyttet til den verdensdel, de kom fra. 

Det skaber spændinger og grobund for religiøs og social ekstremisme, hvad London og andre store britiske byer oplever dagligt.

Samme mønster gør sig gældende i Frankrig, Tyskland, Spanien og Jan O. Karlsson´s eget hjemland Sverige.

Her er de over 1 million fremmede ved at kuldsejle den svenske økonomi og er samfundsmæssigt en stærkt destabiliserende faktor.

Det skal gå modsat!

Vestens virksomheder skal oprette arbejdspladser ude i de lande, hvor der er et stort befolkningsoverskud i samarbejde med lokale partnere.

Det kan give økonomisk generering til gavn for alle.

Det er i princippet negativt at opmuntre til indvandring. Det er de stærkeste, der har kræfter til at rejse. Det er dem, der er brug for, hvis et land skal hæve sig op til en højere økonomisk standard.

Europa har ikke brug for dem.

Men, der er tal i rapporten der understreger, hvor alvorligt det står til i flere verdensdele.

En barsk og konkret virkelighed, der vedkommer Vesten.

2,8 milliarder mennesker arbejder stadig for under to dollar om dagen. 185 millioner mennesker i verden er uden arbejde.

Hvert 35. menneske i verden er migrant – halvdelen er kvinder. I 2005 er der næsten 200 millioner migranter, som har levet mere end et år udenfor der hjemland - inklusiv 9,2 millioner flygtninge.

I Europa – inklusiv landene i det tidligere Sovjetunionen, er der 56 millioner migranter. I USA er der 35 millioner migranter.

Højindkomstlandene har i dag mindre end 20 procent af verdens arbejdsstyrke, - men 60% af verdens migranter opholder sig i Europa, Nordamerika og Japan.

Den Globale Kommission hævder, at ca. 10 procent af de 56 millioner migranter i Europa ikke har opholdstilladelse. Det skønnes samtidig, at tallet vokser med en halv million irregulære migranter hvert år i Europa.

Fra 1995 til 2000 stod indvandringen for 89 procent af befolkningstilvæksten i Europa!

Kommissionen skønner, at menneskesmuglerne høster en økonomisk gevinst på over 60 milliarder kroner om året på at presse penge ud af de globale migranter.

Kommissionen efterlyser en stærkere international koordination bestående af FNs højkommissariat for flygtninge og Organisationen for Migration (IOM) til at udvikle en global udviklingsstrategi.

Det er der sikkert behov for.

Den Danske Forening vil her anbefale, at begrebet familieplanlægning får den allerhøjeste prioritering!

En lavere fødselsrate i de underudviklede lande er forudsætningen for fremgang.

Dernæst en storstilet hjælp til undervisning og udbygningen af infrastrukturen, som er en betingelse for øget samhandel imellem verdensdelene.

Ikke masseindvandring til Vesten.

Må dette blive de synspunkter Danmarks udenrigsminister Per Stig Møller fremlægger i FN på Danmarks vegne, når rapporten fra IOM kommer under debat.

 

Kilde: Dagbladet Information/Bjarke Møller torsdag den 20. oktober 2005

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810