02.11.2005

Multikulturel ytringsfrihed

Parallelsamfund og forskellige normer ødelægger et samfunds sammenhængskraft

Pittelkow´s skarpe analyse!!!

Søndag den 30. oktober skriver forfatteren Ralf Pittelkow en kommentar i Morgenavisen Jyllands-Posten under overskriften ”Multikulturel ytringsfrihed”.

Pittelkow hævder her, at et moderne samfund kan have nogle skrevne og uskrevne regler om, at man ikke må lægge befolkningsgrupper for had eller forhåne dem.

Heri er Den Danske Forening ganske enig med forfatteren.

Men som Ralf Pittelkow tilføjer:

”Men man kan ikke have skrevne og uskrevne regler om, at man ikke må ytre noget, som en bestemt religiøs eller anden overbevisning tager afstand fra.

Hvis det i sig selv gøres til en utilstedelig handling, er man ude på et alvorligt skråplan.”

Herefter fortsætter Kommentatoren med følgende:

”JPs kritikere med juraprofessor Smith i spidsen ville da heller aldrig kunne opstille nogle brugbare generelle retningslinjer for ytringsfriheden ud fra de argumenter, de bruger.

De gør ikke engang et forsøg på det.

Deres argumentation kan reelt koges ned til, at man ikke bør ytre noget, som støder mod vigtige forskrifter hos det voksende muslimske mindretal.

Reelt handler dette om holdningen til integration:

Fortidens udlændingepolitik blev oprindelig forsvaret med, at indvandringen jo kun ville have et ubetydeligt omfang. Det viste sig at være forkert.

Så hed det sig, at antallet af indvandrere ikke var noget problem – bare de blev integreret. Men alt for mange er desværre dårligt integrerede.

Dermed går argumentationen over i en ny fase.

Man erkender, at ganske mange muslimske indvandrere står fjernt fra de principper for ytringsfrihed, som er bærende i det danske samfund. I stedet for at stå ved og forklare disse principper og arbejde for, at de bliver fælles gods for danskere og indvandrere, vælger man en anden vej.

Man går reelt over til at operere med to forskellige udgaver af ytringsfriheden:

Den ene er den etablerede danske udgave. Den anden er en udgave, der tager særlige hensyn til de samfundsforskrifter, som ligger i islam.

Dette er den multikulturelle ”løsning” Målsætningen om integration og fællesskab om det danske samfunds bærende værdier erstattes her af en opfattelse, der opererer med adskilte og ligestillede kulturer.

Al erfaring viser, at noget sådant er ødelæggende for et samfunds sammenhængskraft.”

Morgenavisen Jyllands-Posten. Søndag den 3o. oktober 2005.

( Uddrag af Pittelkow, ”Multikulturel ytringsfrihed”)

Læs INDSIGT-UDSYN her

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.