25.09.2014

Halal er en pengemaskine - et svindelnummer

Forfatter: Red.

Muslimer må gerne spise kød, som ikke er halal, forklarer en imam

 

Dr. Taj Hargey, direktør for Det Muslimske Uddannelsescenter i Oxford og imam for Oxfords Islamiske Menighed: Det er ligegyldigt, om der bliver fremsagt bønner eller spillet rockmusik under slagtningen.

 

"Den opfattelse, at muslimer ikke kan spise mad, som ikke er halal, er helt forkert, og den har ingen teologisk grundlag i Koranen, som er islams grundlæggende tekst.

Jeg er en hengiven muslim, imam og intellektuel og islamisk lærd, men jeg spiser, hvad der bliver serveret for mig med den indlysende undtagelse af svinekød. Hvis du er så venlig at invitere mig til dit hjem, vil jeg spise det kød, du vælger at servere: kalkun, lam, kylling, oksekød - alt undtaget svinekød.

Det er helt i overensstemmelse med islam, og det afgørende er, at det ikke behøver at være halal-kød. Ingen ønsker, at en imam skal recitere vers fra Koranen over kalkunsandwichen, og det er vigtigt, at alle forstår, hvordan islams lære er præcis på dette punkt.

I koranens kapitel fem, vers fem hedder det: "Fra denne dag er alle gode ting gjort lovlige for dig. Mad fra Bogens Folk (jøderne og kristne) er lovlig for dig, og din mad er lovlig for dem... ". Der er ingen hvis'er og men'er om det. Koranen forventer, vi skal være taknemmelige for vores mad, med følgende tilføjelse.

Jeg underviser i Oxford, og når jeg er i universitetets spisesal, spiser jeg, hvad der er til rådighed. Men før jeg putter maden i min mund, takker jeg med en kort bøn, som muslimer har fremsagt i mere end 1.400 år.

Jeg siger: "I Guds navn, den mest barmhjertige, den mest nådige". Det vil kristne læsere nikke genkendende til; det er meget lig begrebet at velsigne. Koranen siger, at vi ikke må spise kød, medmindre alene Guds navn er blevet udtalt over det, ikke nogen anden guddom eller symbol.

Når en ko eller et lam bliver slagtet, er det ligegyldigt, om slagteriarbejderen siger bønner eller spille heavy rockmusik for fuld udblæsning. Den enkelte muslims bøn lige før spisningen gør kødet lovligt - halal - at spise.

Når visse fundamentalister insisterer på kravet om halal-kød, henviser de til tekster i et sekundært og ret tvivlsomt værk, som kaldes Haddithen. Det værk består af citater af Muhammed, som er nedfældet 300 år efter hans død og er fyldt med selvmodsigelser og tekster, som er i modstrid med Koranen. Disse fundamentalister insisterer på vaner fra 700-tallet, som er uden mening i dag, men de bruger alligevel selv mikrobølgeovne og andre moderne bekvemmeligheder.

Det vil blive svært, men ikke umuligt, at vende halal-udviklingen, fordi den er blevet en stor forretning både her og i udlandet. Alle i fødekæden fra slagterier til distributører lever højt på både muslimske og ikke-muslimske kunders uvidenhed.”

Kilde: Kronik i Dailymail online, 8/5 2014

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810