01.08.2014

Død over de kristne

Forfatter: HV

Mens TV fortæller om Gaza, myrdes de sidste kristne i Mellemøsten i stilhed

Død over de kristne

Der var ingen demonstrationer, da de sidste kristne flygtede ud af Mosul i Irak. De landsdækkende TV-stationer nævnte det kun i bisætninger, mens Gaza fik den fulde opmærksomhed.

Kristne flygtninge fra Mosul oplyser, at der ikke er en eneste kristen tilbage i byen, som har været beboet af kristne i 1600 år. Det er den største menneskefordrivelse i regionen, siden Tyrkiet fordrev de kristne armeniere for 100 år siden.

Iraks kristne blev tidligere beskyttet af Saddam Hussein, ligesom de kristne i nabolandet Syrien i dag bliver beskyttet af al-Assad. USA fjernede Hussein fra magten i 2004 og forsøger i dag at tvinge al-Assad fra magten.

Mosul havde 35.000 kristne indbyggere i 2003. Efter USA's invasion i 2004 blev de kristne  forfulgt af både sunni- og shiamuslimer, og deres antal svandt ind til 10.000 i 2013.  Efter ISIS’ erobring af byen er antallet i dag 0.

ISIS, Islamic State of Irak and Syria, blev grundlagt i 2004 efter USA's invasion af Irak. De er en sunni-muslimsk organisation, som bekæmper både kristne og andre muslimske retninger.

ISIS har i overensstemmelse med sharialoven givet de kristne tre valgmuligheder: at konvertere til islam, at underkaste sig slaveri (dhimmi) og betale beskyttelsespenge (jizya) eller at blive slået ihjel.

Kristne kirker bliver brændt af overalt, hvor ISIS kommer frem, og uvurderlige levn fra fortiden bliver smadret.

Ignatius Aphrem II, patriark for den syrisk-ortodokse kirke i området, sammenkaldte i juli kirkeledere fra regionen for at diskutere situationen. Han sagde, at forfølgelsernes omfang er uden fortilfælde i regionen. Kirkelederne vedtog at sende en delegation til FN for at appellere om hjælp. Patriarken sagde, at de kristne ikke kunne forvente nogen hjælp fra Vesten.

 

Kilde: thinkprogress.org 24.07.2014

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810