13.10.2005

Konservativ naivitet

Forfatter: G.Johnsen

Et eksempel fra 1981, da de Konservative reklamerede for Nordkorea

Når Peter Schlüter lader de værste gloser hagle ned over de idiotiske danskere, der ikke har sat kryds ved liste C, viser han samme hånlige "Vi-alene-vide" arrogance som sine partifæller Per Stig Møller og Gitte Seeberg.

Vi kan jo ikke allesammen være lige højt begavede eller udstyret med samme stensikre visioner om fremtiden ti år frem. Som jordnære realister må vi nøjes med at kigge tilbage på verdenshistorien og vor egen tid og ud fra det forsøge at vurdere fremtiden.

Et analogt exempel til Per Stig Møllers naive tro på udsagn fra en komplet fremmed kulturkreds oplevede man i det konservative Gentofte 1981:

Det kommunistiske Nordkorea ambassadører i Skandinavien var blevet grebet i grov narkohandel gennem deres kurérpost 1976. Ambassadørerne blev udvist (og modtaget som helte i hjemlandet!). Fem år efter bad Nordkoreas ambassadør i Danmark borgmester Jærgen Godtfredsen om lov til at låne Gentofte Rådhushal til en kulturudstilling.

Borgmesteren hoppede på limpinden!

Midt for indgangen i rådhushallen hængte man et kæmpebillede af Nordkoreas store fører, Kim Il Sung, med stjerne og røde bånd omkring, og på lange borde i hallen lagde man endeløse masser af bøger, pjecer, brochurer – om kommunismens vidunderlighed og Kim Il Sungs i særdeleshed. Et lille bord viste opsætning af fjer, broderier og malerier og lidt keramiske skåle – en fattig afglans af Koreas engang så berømte keramik.

Så megen propaganda efter at Nordkoreas kriminelle indsmugling af narkotika til fordærv for dansk ungdom, blev for meget for daværende "Forældreforeningen for narkoramte børn". De protesterede foran Rådhuset.

Det kom bag på Nordkoreas ambassade, men de sendte ambassadefolk, som skulle klare det. De spyttede efter, skubbede til og hånfniste ad de fremmødte og gjorde tegn til at ville bruge karatens håndkantslag. Da hån og trusler prellede af, gav de sig i slagsmål med oppositionen, så Rådhusvagten kom styrtende til for at belære ambassadefolkerne om de demokratiske rettigheder i Danmark.

Den naive borgmester havde ikke sat sig ind i Nordkoreas taktik, havde ikke haft anelse om eller spurgt om, hvad den "kulturelle" udstilling skulle rumme, havde ingen viden om eller havde glemt alt om Nordkoreas særegne kurerpost.

Skal jeg nævne flere exempler på konservativ naivitet?

Har Seeberg og Stig Møller sat sig grundigt ind i begrebet islam?

 

(Kilde: bl.a. Berlingske T. 7.10.81)

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810