01.10.2005

Modig kvinde

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Europas islam-problem

Modig kvinde.

Den 26. august bragte Kristeligt Dagblad en oversat kronik af Ayaan Hirsi Ali fra The Brown Journal of World Affairs.

Ayaan Hirsi Ali, der har en somalisk baggrund, er medlem af det hollandske parlament for det liberale Folkeparti for Frihed og Demokrati.

Hun er medskribenten til afdøde filminstruktør Theo van Goghs film ”Submission” og forfatter til ”Jomfruburet” og Sønnefabrikken”

 I kronikken skriver Ayaan Hirsi Ali under overskriften  Europas islam-problem bl.a:

”Næst Efter Frygten for direkte voldshandlinger synes der at herske stor bekymring for islamiske sociale, religiøse og politiske bevægelser rundt om i Vesteuropa.

Disse bevægelser opererer parallelt med terroristernes netværk og arbejder som regel gennem dawa (bønneledere og missionærer), der har til opgave at sprede det yderliggående budskab fra politisk islam.

 Disse bevægelser udgør de dominerende kræfter bag spredningen af islamisk fundamentalisme i nutidens Europa.

Generelt har disse organisationer ikke selv nogen voldelig dagsorden, men mange unge muslimske mænd passerer gennem disse grupper på deres vej mod en ekstremistisk, millitant fortolkning af deres religion.

Disse grupper tilvejebringer frugtbar jord for nye terrorister, men efterretningstjenesterne formår ikke tilstrækkeligt at infiltrere grupperne.

Rapporter fra adskillige vesteuropæiske landes efterretningstjenester peger på, hvordan disse netværk fungerer som sikre tilflugtssteder.

Her lever fjendtligheden mod det vestlige samfund så godt, at potentielle terrorister tolereres, og deres ideer på ingen måde irettesættes.”

Man må beundre  den ”dødsdømte” Ayaan Hirsi Ali for sit mod til at fortælle Vesteuropa hvad der foregår i de mange tusinde islamiske celler rundt om i Europa.

Jeg vil opfordre statsminister Anders Fogh Rasmussen til at invitere den hollandske parlamentariker Ayaan Hirsi Ali til et uformelt møde på Marienborg.

Hun har noget at fortælle!!!!

Kilder: Kristeligt Dagblad/ The Brown Journal of World Affairs fredag den 26 august 2005.

Oversat af Helga Heyn. 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810