10.09.2005

Slaveri har i 1400 år været en vigtig del af islam

Forfatter: Harry Vinter

Institut for Menneskerettigheder fortier denne forbrydelse mod menneskeheden

Den muslimske lov, shariaen, fastsætter regler for slavehold, og profeten Muhammed, som er eksempel til efterfølgelse for alle muslimer, ejede talrige slaver og slavinder. Slaveri var og er derfor en naturlig del af muslimsk levevis.

Afrikanske slaver

I den vestlige kulturkreds blev slaveriet afskaffet med kristendommens indførelse. Imidlertid stiftede vestlige handelsrejsende, som sejlede langs Afrikas vestkyst, bekendtskab med den afrikanske tradition for slavehandel, og mange lod sig overtale af afrikanske høvdinge til at købe slaver, som derpå blev transporteret til Amerika, - men aldrig til Europa.

Længe før denne handel kom i stand, var der etableret handelsruter tværs over Sahara-ørkenen til de muslimske lande, og denne trafik er fortsat helt til vor tid og er faktisk aldrig helt ophørt. Den dag i dag indfanger muslimske ryttere i blandt andet Sudan sorte afrikanere, som fragtes nordpå til slaveri.

Der er væsentlige forskelle mellem de slaver, som førtes over Atlanterhavet og de slaver, som førtes over Saharaørkenen.

Historikere anslår, at 11 millioner afrikanere blev transporteret til Amerika. De fleste kom til Syd- og Mellemamerika, mens kun 5% kom til USA.

Det anslås, at mindst 28 millioner er blevet ført til den muslimske verden.

2/3 af de slaver, som førtes over Atlanten, var mænd, som blev sat til at arbejde i plantagerne.

Omvendt var 2/3 af de slaver, som førtes over Sahara, kvinder, som blev brugt som sexslaver.

10% af de slaver, som førtes over Atlanten, døde under transporten.

80 til 90% af de slaver, som førtes over Sahara, døde af tørst og anstrengelse undervejs. Det anslås derfor, at den muslimske slavetrafik har kostet mindst 140 millioner afrikanere livet i løbet af de 1400 år, den har stået på.

Slaverne i Amerika fik efterkommere, som i dag udgør store mindretal.

De mandlige slaver, som førtes til den muslimske verden, blev kastreret; og de børn, som de kvindelige slaver fødte med muslimske slaveejere som fædre, blev næsten alle slået ihjel efter fødslen.

Derfor har de 28 millioner afrikanere, som blev ført til den muslimske verden, ingen efterkommere.

Slaveriet i Amerika er i frisk erindring, fordi slaverne blev behandlet - efter omstændighederne - godt, mens slaveriet i den muslimske verden er glemt, fordi slaverne blev behandlet så grusomt, at de ikke har efterladt sig efterkommere.

Således har Institut for Menneskerettigheder på sin hjemmeside en omtale af slaveriet i Amerika, men nævner ikke med et ord det langt mere omfattende slaveri i de muslimske lande, hvor det oven i købet foregår endnu.

 

Europæiske slaver

Under den muslimske besættelse af Spanien og Balkan blev en del af den skat, de kristne blev pålagt, betalt i form af slaver, - pigebørn til haremerne og på Balkan tillige drengebørn til tyrkernes janitsjar-korps, som blandt andet havde til opgave at underkue de kristne.

Historikere anslår tillige, at nordafrikanske pirater indfangede langt over en million europæere til slaveri i årene mellem 1530 og 1780.

Medlem af Københavns borgerrepræsentation Hamid el Mousti omtalte for et par år siden i en avisartikel marokkaneres angreb på islandsske byer i 1627, hvorunder de indfangede 380 unge islændinge, som blev ført til Marokko som slaver. El Mousti berettede ikke om denne hændelse for at undskylde, men fordi han fandt den meget morsom!

Arabiske slavehandlere nåede endog via blandt andet de russiske floder helt til Skandinavien, hvor de opkøbte mange slaver.

Det er handlinger, som direktør for Institut for Menneskerettigheder Morten Kjærum passende kan afkræve den muslimske verden en undskyldning for!

 

Slaveri i overensstemmelse med Allah

Slaveri er i fuld overensstemmelse med islams hellige skrifter og praktiseres den dag i dag.

I 2002 lykkedes det en sudanesisk pige, Mende Nezer, som blev holdt som husslave hos et saudiarabisk diplomatpar midt i London, at undslippe. Hun har efterfølgende fortalt sin tragiske historie i bogen "Slave:  My True Story".

 

Kilder:

http://www.christianaction.org.za/articles_ca/2004-4-TheScourgeofSlavery.htm

http://www.answering-islam.org/ReachOut/slavetrade.html

http://www.iabolish.com/

http://www.arabianews.org/english/article.cfm?qid=132&sid=2

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810