18.08.2005

Den kulturelle berigelse:

"De opgiver fodbold og studier til fordel for hellig krig"

Barske oplysninger

Den 4. august bringer New York Times en kommentar af forfatteren David Brooks.

Her hævder David Brooks, at nutidens Jihad-terrorister er børn af moderniteten.

Det vil sige  at Vesten selv har frembragt disse etniske terrorgrupper.

I sin kommentar siger Brooks bl.a:

”De Hellige Krigere er moderne mennesker, både psykologisk og demografisk, fordi de er selfmade (og det er der ingen der er i traditionelle samfund).

Frem for at underkaste sig traditionen har mange af dem gjort oprør mod lokale autoriteter, vendt sig mod deres forældres borgerlige stræben, moderat fortolkning af islam og komfortable livsførelse.

I stedet har de søgt efter en utopisk sag, der kunne give dem en identitet og en mening med livet. Denne sag har de fundet i salafismen, som ikke er en traditionel fortolkning af islam, men en moderne fantasiudgave af den; en opdigtet tradition.

De opgiver fodbold og studier til fordel for hellig krig.”

David Brooks understreger, at lande, der ikke sørger for at assimilere indvandrerne, udsætter sig selv og andre for fare!

Hvis David Brooks påstand er korrekt, har Vesten virkelig fået sig et vedvarende problem!!

David Brook henviser til en omfattende undersøgelse foretaget af den tidligere CIA-agent Marc Sageman, der har vist, at ca 75% af de antivestlige terrorister kommer fra middelklassen eller den øvre middelklasse.

Af dem har 65% en videregående uddannelse. Trefjerdedele af dem har gode stillinger, i virksomheder indenfor teknologi og videnskab.

Disse oplysninger burde give enhver vestlig politiker kuldegysninger.

45 års islamisk indvandring til Vesten har påført os et enormt ufaglært islamisk samfund, med store samfundsøkonomiske konsekvenser, herunder en kæmpe kriminalitet.

Men åbenbart også et militant og elitært islamisk cellesamfund på tværs af grænserne!!!

Seneste INDSIGT-UDSYN

Den seneste udgave af INDSIGT-UDSYN er sendt ud til vores abonnementer og medlemmer. Du kan læse den forrige.