08.08.2005

Det berigende kulturmøde

Islamiske terrornetværk strammer grebet om Europa

For de fleste, der har passeret de 50 år, er billedet af Holland det samme som fred og  rigdom, med en forankret befolkning, der økonomisk og kulturelt har betydet meget for Europa.

Sådan forholder det sig ikke mere.

Med en vanvittig fremmedpoltik, er Holland i dag et land, hvor der ifølge den hollandske efterretningstjeneste er stor risiko for terrorhandlinger.

I forbindelse retssagen, hvor Theo van Gogs morder, den 27 årige Mohammed Bouyeri, blev idømt livsvarigt fængsel, har den hollandske efterretningstjeneste hævdet, at Mohammed Bouyeri og hans bagland ”Hofstadgroep” – på dansk ”Hovedstadsgruppen” står bag drabet på Theo van Gogh.

Statsadvokaten A. van Dam vil retsforfølge den 22 årige Nouredine el Fathni, som han mener er Hofstadgroups leder.

Udover N.el Fathni sidder der 11 andre varetægtsfængslet, der vil blive anklaget for at være medlemmer af et terrornetværk.

De fleste af de mistænkte fra Hofstadgroep er hollandske statsborgere af nordafrikansk oprindelse, hvoraf flere har været i træningslejre i Pakistan og Marokko.

Den hollandske justitsminister johan Remkes hævder, at der findes 10 til 20 yderligtgående muslimske grupper i Holland.

En del af dem har forbindelser til udlandet.

Det betyder ifølge Remkes, at ”flere hundrede mennesker er klar til at begå terroraktioner i Holland”!!

Telefonaflytninger af Hofstadgroep-medlemmer har afsløret, at nogle af dem har haft kontakt til de personer, der i dag sidder fængslet for terrorbomber i Madrid og Casablanca.

Gruppens ideologiske fundament menes at stamme fra den islamiske gruppe Takfir wal-Hijra.

Den står på EUs terrorliste og, som det ansete tidsskrift Jane´s Intelligence Review i februar advarede om, planlægger måske angreb mod europæiske mål!!!

Ja, islamiske netværk er der rigeligt af i Europa og Norden.

I Danmark er vi ”beriget” med Hizb-ut Tahrir. I Norge arbejder den norske efterretningstjeneste PST med at kortlægge en evt. forbindelse imellem somaliere i Norge og London-bombemændene.

Ifølge den norske avis Verdens Gang har PST meddelt Scotland Yard, at mindst en af disse norske somaliere har berøringsflade med personkredsen omkring bombemanden Yasin Hassan Omar.

Kilder: Urban tirsdag den 2. august 2005.

Ritzau/Kristeligt Dagblad   torsdag den 28 juli 2005.

Seneste INDSIGT-UDSYN

Den seneste udgave af INDSIGT-UDSYN er sendt ud til vores abonnementer og medlemmer. Du kan læse den forrige.