29.07.2005

Toni Blairs fejlvurdering

Hvordan kan forherligelse af terrorisme imødegås med "argumentets magt"?

17/7 2005 skriver det britiske The Independent  følgende:

”Den udfordring, vi står over for, er tættere på os, end vi troede. Det, der har ændret sig over  den sidste uge er, at vi ved, London-bombemændene ikke kom ude fra det store ukendte fjerne,

Hvis der er nogen trøst at finde i tragedien den 7. juni, kan det være den erkendelse, at ansvaret for vores egen sikkerhed primært ligger hos os selv.

Amerikansk og britisk udenrigspolitik har alt for ofte været kontraproduktiv, men det er ikke det væsentligste.

Mr.  Blair har i det mindste ret i dette: ” (..) Det er gennem argumentets magt, debat, ægte religiøs praksis og fair politik, at vi vil overvinde terrortruslen.”

Her vurderer Tony Blair  situationen aldeles forkert.

Storbritannien har ca to millioner muslimer iblandt sig.

Hvis blot en promille af dem er millitante, taler man om 2000 personer der er parat til at lave aktioner mod det britiske samfund.

Nogle er parat til selvmordsaktioner!

Hvordan vil man forhindre dette?

Selvom støtten til terrorvirksomhed ifølge Pew Research Center i Washington er faldet betydeligt i nogle muslimske lande, så er der stadig opbakning til terrorens åndelige leder, Osama bin Laden.

I seks udvalgte lande er tilslutningen til terrorhandlinger mod civile stadig på 28% af befolkningen.

I Jordan er tilslutningen de seneste tre år steget fra 43% til 57%.

Osama bin Ladens popularitet er i Jordan vokset fra 55 til 60% af befolkningen. I Pakistan fra 45 til 51%.

Disse lande har i tusindvis af landsmænd  i Storbritannien - med statsborgerskab og permanent opholdstilladelse.

Kilde: Dagbladet Information, Martin Burcharth  (18/7 2005)

Seneste INDSIGT-UDSYN

Den seneste udgave af INDSIGT-UDSYN er sendt ud til vores abonnementer og medlemmer. Du kan læse den forrige.