25.07.2005

Redaktionel naivitet

Franske Le Monde lukker øjnene for islamiseringen af Frankrig

Søndag den 18. juni var der valg til de nationale og regionale organer af Frankrigs muslimske råd.

Hertil skriver det ansete, men særdeles kulturradikale, blad Le Monde  følgende:

" Søndagens valg til de nationale og regionale organer af Frankrigs muslimske råd, lover godt for udviklingen af islam i Frankrig.

Det store antal lister, der stillede op, afslører en voksende demokratisk modenhed, repræsentativitet og dynamik i de muslimske lag af det franske samfund."

Ja, dynamik er der. Hvert tredje barn der bliver født i Frankrig er født muslim

Det kan være, redaktørerne på Le Monde om 25 –30 år kommer til at erkende, at de vestlige demokratiske spilleregler går trange tider i møde.

Deltagelsen i valget af Frankrigs muslimske råd er kun starten på en ny magtbase, hvor de forskellige retninger af islam naturligvis forsøger at manifestere sig bedst muligt.

De seneste hændelser i Europa - og den nu permanente terrortrussel - er blot et spinkelt forspil til opgøret imellem den islamiske kulturkreds og den vestlige.

Kilde: Dagbladet Information / Le Monde  22/7 2005.

Seneste INDSIGT-UDSYN

Den seneste udgave af INDSIGT-UDSYN er sendt ud til vores abonnementer og medlemmer. Du kan læse den forrige.