19.07.2005

Indvandringsfortalernes mangel på moral

En sommerhilsen til Hans Skov Christensen og Bernt Johan Collet

Formanden for tænketanken CEPOS Bernt Johan Collet og direktør for Dansk Industri Hans Skov Christensen går begge ind for indvandring til Danmark.

Især hvis der er tale om personer med en høj og længerevarende uddannelse, såsom læger, it-folk, ingeniører m.m.

Jeg skal ikke tøve med at kalde det umoralsk!!

Hvis der er noget, de fattige u-lande ikke har råd til at miste, så er det intellektuel kapital!!

Det er er der også andre, der mener.

Ved det afholdte G8-møde i Gleneagles i Skotland skrev Den Britiske Lægeforening, BMA, og Den Royale Sygeplejerskole et brev til mødets leder, den britiske premierminister Tony Blair.

Her gør de to organisationer opmærksom på, at migration af sundhedspersonale fra udviklingslandene koster millioner af mennesker livet og fastholder de overlevende i fattigdom.

Eksempelvis er Afrika det kontinent i verden, der har det laveste antal læger pr. indbygger.

Det er her, der er masser af malaria- og tuberkuloseofre.

Det er her 30.000 børn dør hver dag. Næsten en tredjedel af befolkningen syd for Sahara er alvorligt underernæret.

25 millioner børn har mistet en eller begge forældre til aids.

3 millioner dør hvert år, fordi de savner rent vand.

Der er store områder i Afrika, hvor der ikke er noget sunhedspersonale overhovedet.

Formanden for den britiske lægeforening James Johnson udtalte i den forbindelse følgende til BBC:

”Det er fuldstændig formålsløst, at Storbritannien giver bistand til Afrika, hvis vi systematisk plyndrer dem for deres mest dyrebare ressource – intellektuel kapital og muligheden for at forebygge og behandle sygdomme.

Så længe vi på kynisk vis uddanner for få læger og sygeplejersker i dette land, vil verdens fattigste lande betale prisen.”

Ifølge lægeforeningens tal ville det have kostet Strorbritannien 22 milliarder kroner at uddanne det antal læger og sygeplejersker, som er ankommet til landet fra Afrika siden 1999.

I samme periode har London ydet 6,1 milliarder kroner i bistand til afrikanske hospitaler.

En tredjedel af Storbritanniens praktiserende læger er uddannet udenfor landets grænser.

De tilsvarende tal for Tyskland og Frankrig er kun fem procent. Men USA har i dag halvdelen af verdens engelsktalende læger ansat i landet.

Formanden for Den Afrikanske Kapacitetsopbygnings Fond (ACBF) Soumana Sako siger hertil:

”Disse (rige) lande burde kompensere de afrikanske lande, som ud af deres sparsomme ressourcer har investeret enorme summer i at uddanne disse læger, sygeplejesker, it-ingeniører og professionelle leder.”

Må disse oplysninger nå Dansk Industri og CEPOS.

Kilde: Kristeligt Dagblad torsdag den 7. juli 2005

Mette Jørgensen Rodgers. Korrespondent  Storbritannien.

Seneste INDSIGT-UDSYN

Den seneste udgave af INDSIGT-UDSYN er sendt ud til vores abonnementer og medlemmer. Du kan læse den forrige.