15.05.2005

Kæmp for alt, hvad du har kært

Forfatter: HV

I dag bringer Jyllands Posten et interview med Sune Dalgaard

Nils Lillelund interviewer Sune Dalgaard om hans deltagelse i modstandsbevægelsen førhen og nu.

Om sit engagement i Den Danske Forening siger Sune Dalgaard blandt andet: ”At være national er ikke at ville udvide territoriet, men at forsvare sit fædreland, når det er i fare. Det var det dengang, og det er det i dag”.

Om sin forventning til fremtiden siger Sune Dalgaard:

”Nu har jeg jo ikke selv nogen lang fremtid, men jeg er ikke optimistisk. Udviklingen er jo ikke vendt, tilstrømningen er blot aftaget i hast. Og tilstrømningen af muslimer må jo også ses som et europæisk problem, man kan ikke betragte Danmark isoleret. Men jeg har altid ment, at når den nationale solidaritet gik fløjten, så var den sociale solidaritet også væk. Og jeg har aldrig helt forstået, hvorfor det skulle ske. Hvorfor tillod vi vor nationale enhed at gå tabt? Det er sket, det ses tydeligere og tydeligere i form af det, man kalder ghettoisering. Politikerne står magtesløse over for det fænomen, og der er for mig ingen tvivl om, at det bare vil blive værre og værre i de kommende år, hvis vi ikke virkelig får vendt skuden.”

Læs INDSIGT-UDSYN her

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.